Zomerstopduiken 2018

De zomer komt er weer aan. Menig duikershart begint harder te kloppen, het onderwater leven neemt weer toe, er is meer te zien en het water is niet meer zo enorm koud. Allemaal goed nieuws! Helaas is er ook minder goed nieuws, in de zomervakantie van 14 juli tot en met 26 augustus is het zwembad op woensdagavond niet open. We kunnen dan helaas gedurende 6 weken onze duik -en borrelskills niet meer oefenen in het zwembad.

Niet getreurd Calypsianen. Ondanks een dicht zwembad gaat Calypso gewoon door. De zomerstopduiken worden dan weer georganiseerd. Ons duikvertier en uiteraard de decompressiedrankjes gaan gewoon door. Niet in het zwembad, maar op leuke zoetwater duikstekken in de buurt. Elke woensdagavond in deze periode zullen we een andere duikstek aandoen. Geheel vrijblijvend, je hoeft je niet op te geven. Gewoon uit het raam kijken en denken: Ik heb zin om te duiken. Vervolgens om 20:00 op de duikstek verschijnen! Ter plekke zullen we een geschikte buddy indeling maken en daarna heerlijk plonzen.

Gedurende zomerstop kan er alleen op dinsdagavond om 18:15 – 18:45 flessen gevuld worden. Tussen 9 en 23 augustus kan er niet of zeer beperkt gevuld worden omdat alle bufferflessen dan weg zijn voor keuring.

Hou dit evenement op de website in de gaten, want lokale omstandigheden, blauwalg en opkomend onweer kunnen namelijk roet in het eten gooien en er voor zorgen dat de duik op het laatste moment wordt afgelast of verplaatst naar een andere stek.

De duiken zijn momenteel gepland op:

  • 18 juli – Haarlemmermeersebosplas (bij restaurant Vork en Mes)
  • 25 juli – Reeuwijkse plas
  • 1 augustus – Sloterplas oostoever Zevenhuizerplas bij de boothelling
  • 8 augustus – Vlietland Noord West (brasempad)
  • 15 augustus – Zevenhuizerplas – Boothelling
  • 22 augustus – Toolenburgerplas (bij restaurant long Island)

Wij hopen jullie in grote getale te zien aan de waterkant tijdens de zomerstop duiken.

Voor meer informatie kan je altijd contact opnemen met Lennart Timmers of Rutger Beelen.