Vrijwilligers gezocht voor de Swim-in Leiden

Voorbereiding op de wedstrijd

Op vrijdag 30 juni worden er weer de Swim In zwemwedstrijden gehouden in de Leidse Singels.
Ook dit jaar ligt de start en finish bij de oude Sterrenwacht aan de Witte Singel. De organisatie van de Swim In heeft aan Calyspo gevraagd of er weer een aantal duikers willen komen helpen.

Fietsenoogst na een singelduik.

’s Middags wordt het parcours voorbereid op de wedstrijden. De reddingsbrigade plaatst boeien en de duikers inspecteren vooral bij de start/finish en rond de bruggen de bodem van de singel. In voorgaande jaren hebben we daar grote hoeveelheden fietsen en andere interessante objecten gevonden.

Daarnaast is het een unieke gelegenheid om eens in de Leidse binnenstad te duiken, iets wat anders niet is toegestaan.

 

Safetyduiker bij de zwemwedstrijd

’s Avonds liggen de duikers tijdens de wedstrijden op strategische plekken bij de bruggen en start/finish in het water om samen met de kanoërs en boot van de reddingsbrigade klaar te staan om de zwemmers de juiste doorgang in te sturen of mensen in nood te helpen. Dat laatste is gelukkig nog nooit voorgekomen.

We verwachten wel dat de duikers minimaal een 2* brevet hebben  en dus ook hun redden specialty hebben gedaan. Daarnaast moet je niet bang zijn om bij slecht zicht te duiken. Daarvoor krijg je de beste plaatsen van allemaal om de zwemmers van dicht bij te kunnen volgen.

We hebben minstens 6 duikers nodig, dus meld je aan of stel een vraag via onderstaand contactformulier.