“Van geen ster tot één ster”

Wat gaat de tijd toch weer snel dit jaar. De eerste brevetten zijn dit jaar alweer uitgeschreven. In februari was het gezellig druk tijdens de 1* informatieavond. Net als vorig jaar was er wederom een leuk groepje geïnteresseerden die de uitdaging zijn aangaan en willen leren duiken.

De nodige theorielessen en zwembadlessen verder gaan de eerste duikers al in april het frisse buitenwater in en maken vervolgens kennis met brak, zoet en zout water. Ze hebben dan na hun opleiding een aardig idee hoe het duiken in Nederland er uit kan zien. Skills oefenen in combinatie met zoveel mogelijk variatie in duiklocaties blijkt wederom een garantie voor enthousiaste cursisten.

Hoe staat het met onze cursisten?

Inmiddels zijn de cursisten David,  Tommy, Remco en Anouk verblijd met een heus duikbrevet. Anouk heeft daar een verhaal over geschreven. De andere cursisten Margriet, Ingrid en Monica zijn ook al in het buitenwater geweest en het zal niet lang duren voordat ook zij tot de gelukkigen behoren. 

Momenteel zijn ook de  jeugdleden Denzell, Kim, Rutger, Siebrandt en Teun, onder de bezielende leiding van Olivier en Bert, in het zwembad bezig met theorie en duikoefeningen voor hun 1* junior, overgang van 1* junior naar 1* of zelfs het 1* brevet.

Ook Sander is goed op weg met het volgen van de NOB Lucky Fin duikopleiding. Deze duikopleiding maakt het mogelijk dat personen met een fysieke of mentale handicap een heus duikbrevet kunnen krijgen waar bij de inschaling (4 niveaus) gelet wordt op de mogelijkheden van de cursist en de benodigde begeleiding.

Eind augustus staat alweer de volgende 1* duikopleiding op de planning. Ik weet zeker dat ook deze opleiding in het najaar weer een groot succes wordt.