Van de secretaris: kloppen je gegevens nog?

Ledenadministratie

Calypso-leden: check je gegevens! Wil je iets wijzigen in je jaarlidmaatschap of NOB-lidmaatschap? De deadline is 1 december. Zijn er andere wijzigingen? Meld het even. De secretaris, Mark Barto, vraagt even jullie aandacht. Lees hier meer over de details.

LedenadministratieGeslaagd of verhuisd?

Begin oktober heb ik het 50e nieuwe lid van dit jaar kunnen inschrijven. Wat een record aantal! Een deel van hen vertrekt binnen het jaar, omdat ze alleen voor een korte opleiding komen, maar toch: het bruist elke woensdagavond letterlijk en figuurlijk in het zwembad. Maar dat er zo veel nieuwe leden zijn, betekent ook dat je niet iedereen persoonlijk meer kent. En daar om wil ik jullie allemaal vragen om mij te helpen om de administratie actueel te houden. Geef alle wijzigingen door aan de secretaris. Soms lees ik op facebook dat iemand geslaagd is voor een brevet, is verhuisd of een ander telefoonnummer heeft. Geef dat soort wijzigingen ook even door aan het secretariaat.

Wijzigt je lidmaatschapsvorm?

Alle leden met een jaarlidmaatschap moeten voor 1 december aangeven of zij hun lidmaatschap voor het volgend kalenderjaar willen wijzigen. Mensen die nu per maand betalen kunnen dit omzetten naar een jaarlidmaatschap (een maandlid betaalt per maand 10% van het jaarlidmaatschap). Of als je in de loop van volgend jaar wilt stoppen, zet je jaarlidmaatschap dan om in een maandlidmaatschap. Anders zit je er voor een jaar aan vast. De voorwaarden van het maandlidmaatschap vind je in het huishoudelijk reglement [pdf] onder hoofdstuk 6.

We kennen een grote variëteit aan lidmaatschapsvormen die op de lidmaatschap-en-contributie pagina staan beschreven. Past jouw lidmaatschapsvorm nog wel bij jouw wensen? Of wil je een advies hierover, stuur dan even een mailtje. Bij de volgende ALV wil het bestuur een voorstel doen om vanaf 2016 het contributiesysteem te vereenvoudigen. Daarover later meer. Bedenk ook even of jouw persoonlijke situatie het afgelopen jaar is gewijzigd dat nog in de administratie aangepast moet worden.

Logo Nederlandse Onderwatersport BondBetaal voor 1 december je NOB lidmaatschap.

De NOB hanteert voor 2015 de volgende tarieven:

  • Leden ouder dan 18 jaar betalen € 41,20
  • Leden die op 1 januari 2015 jonger zijn dan 18 jaar betalen € 17,50.

Het NOB lidmaatschap is verplicht voor iedereen die een NOB opleiding volgt en mensen die de onderwaterhockey competitie spelen. Verder raden we iedereen aan om lid te worden/blijven van de NOB vanwege de verzekering die de NOB aan het lidmaatschap heeft verbonden en het mooie tijdschrift de Onderwatersport. Meer over de NOB kan je lezen op http://www.onderwatersport.org.

Binnenkort ontvang je een mail van de penningmeester met het verzoek om je NOB contributie aan Calypso over te maken. De contributiebetaling aan de NOB loopt via Calypso. Dat betekent dat als wij voor 1 december geen betaling hebben ontvangen, wij je bij de NOB uitschrijven als lid, omdat Calypso die bedragen niet zelf kan voorschieten.

Ledenlijsten.

Sinds maart sturen we geen ledenlijst meer mee met de Calypso Online. Dat doen we niet meer omdat deze editie nu helemaal online is geworden en wij natuurlijk geen gegevens van de leden via de website publiceren. Maar de ledenlijsten mogen nog steeds onder de leden verspreid worden om met elkaar in contact te komen en duik- en/of hockeyafspraken te maken. Wil je een exemplaar ontvangen, stuur dan even een mailtje. Deze mag natuurlijk alleen voor ledencontacten gebruikt worden.

De Postbus is opgeheven.

Het bestuur heeft besloten om per 1 januari a.s. de postbus op te heffen. In de praktijk komen er alleen de facturen van de NOB, correspondentie van de gemeente Leiden en reclame op binnen. Dit wordt nu naar de huisadressen van de Penningmeester en/of secretaris gestuurd. Alle andere correspondentie is digitaal. De besparing die dit oplevert kunnen we veel nuttiger inzetten voor de vereniging.

Mark Barto