Van de hoofdtrainer

De hoofdtrainer praat je dit keer bij over uiteenlopende zaken van de vereniging: over Calypso als Leerbedrijf, clubmateriaal, de indeling van het zwembad, en kinderduiken. Ga er maar even voor zitten.

Calibris Leerbedrijf Sport en Bewegen

Calibris logo

Calypso is vanaf 1 oktober een Calibris Leerbedrijf  Sport en Bewegen nivo 3 en 4. Dat betekent dat leerlingen op MBO niveau bij Calypso stage mogen lopen. Zoals jullie mogelijk al gezien hebben, hebben we nu al twee zeer enthousiaste stagiaires: Stefan en Mike. Ze helpen ons dit schooljaar op de woensdagen met de kinderen en de lessen en verder met alle zaken op en rond de vereniging (conditietraining, onderwaterhockey, vuldiensten enz.). Maar ze zullen ook op theorieavonden aanwezig zijn en op onze duikuitjes en opleidingsduiken om daar te assisteren. Via hun school krijgen ze een SSI Duikopleiding (ja, je leest het goed…). Erg leuk en goed nieuws.

Clubmateriaal en het overzicht

Met het materiaal gaat het goed. Erg goed zelfs. De compressor laat gelijk zijn meerwaarde zien op de eerste woensdagen.  Er worden heel erg veel flessen aangeboden.  De vulmeester is er erg druk mee. Daarnaast worden alle vesten (inclusief de nieuwe xxs en xs vesten) en alle ademautomaten worden meermalen op een woensdag gebruikt.  En natuurlijk wordt geregeld een vest, setje of fles meegenomen door beginnende duikers. De tijd de er vijf ademautomaten vooral netjes aan de muur hingen is definitief voorbij. Er liggen nu meer dan tien sets en aangevuld met nog wat extra reserve sets van leden.

Door al het nieuwe materiaal, de toename van het gebruik en de toegenomen belasting van de vulmeester, is het niet gek dat het overzicht een beetje zoek is af en toe. Het boek wordt half bijgewerkt en door de grote hoeveelheid materiaal is een snelle controle ook niet meer mogelijk. Een aantal leden zijn nu hard bezig om het overzicht te terug te krijgen door kleine gerichte acties. Elk genummerd verst op een eigen genummerde hanger zorgt er bijvoorbeeld voor dat de vulmeester in één oogopslag moet kunnen zien of alle vesten aanwezig zijn. Voor elke groep materiaal proberen we een gerichte oplossing te bedenken. En zal het overzicht terug is, gaan we ons richten op het inschrijfboek als dit dan nog verbetering behoeft.

We vragen jullie zoveel mogelijk mee te werken. Hang de spullen terug op de hanger waar het vandaan komt, help verkeerd opgeborgen materiaal terug te hangen en help ons het overzicht bewaren. Schrijf al je materiaal dat je mee naar huis neemt in én uit denk mee of het systeem logisch en simpel is, Geef ons je open feedback.

Zwembadindeling

zwembadgrootWe zijn het afgelopen jaar weer een echte onderwatersport vereniging geworden. Het onderwaterhockey is inmiddels zo aangetrokken dat we weer meedoen met de landelijke competitie!! Top! En dat betekent dat we nog meer moeten letten op het gebruik van het bad. Tussen 21:00 en 22:00 wordt het ondiepe deel van het grote bad volledig gebruikt door de grote groep onderwaterhockeyers. Bij uitzondering (de eerste lessen van de 1* en introductieduiken) kunnen duikers onder begeleiding van een instructeur de smalle baan tussen trap en kop van het bad gebruiken voor wat eerste lessen om daarna, in een dood spelmoment, over te steken naar het diepe deel. Verder dienen alle duikers zich in het diepe deel op te houden. Uitzonderingen (netten training) alleen in overleg met de hoofdtrainer en alle betrokkenen.

Duikopleiding kinderen

Afgelopen week zijn de kinderopleidingen weer begonnen. Er zijn weer 9 super enthousiaste kinderen begonnen aan hun opleiding. Dit seizoen doen we het iets anders. We hebben het kleine bad gehuurd tussen 20:00 en 20:30. Daarvoor bouwen we op en leggen we uit wat we gaan doen.

Tussen 19:30 en 20:00 wordt er achter de tribunes met de kinderopleiding gewerkt aan de opbouw. Voor de vroeg aanwezige leden de vraag om hier niet rond te hangen. De instructeurs zullen alle aandacht nodig hebben voor de kinderen. Probeer hun zo min mogelijk te storen.

Belangrijk is wel dat geleend materiaal uiterlijk woensdag 19:00 terug is!

Afspraken in het zwembad

Het is in het zwembad erg druk te laatste tijd! Dat is fantastisch en dat roept om nog een keer goed herhalen van de afspraken in het zwembad

Theorie wordt boven gegeven. Trudy zorg altijd wel voor een rustig plekje. De regel is wel dat je dan wat moet bestellen.

 • 19:30 – 20:00 Droge les gegeven aan de kinderen achter de tribunes.
 • 20:00 – 20:30  Kinderduiken in kleine bad en grote bad samen met de waterpoloërs
  20:00 – 20:30  Verzamelen, vullen en stoere verhalen vertellen achter de tribunes.
 • 20:30 – 21:00  Conditietraining
  20:30 – 21:00  Droge les introductieduiken en steropleidingen
 • 21:00 – 22:00 Onderwaterhockey ondiepe gedeelte
  21:00 – 21:30  smalle band op de kop tussen de trapjes, intro en eerste lessen 1* onder begeleiding van een instructeur.
  21:00 – 22:00 Steropleidingen en specialisaties diepe gedeelte
  21:00 – 22:00 vrij duiken
  21:00 – 22:00 vrij zwemmen en poedelen in kleine bad