‘Top clinic’ brengt onderwaterhockey Calypso naar hoger niveau

Woensdag 19 december verzorgt Wendy van Erp, speler van het nationaal damesteam onderwaterhockey, een clinic bij de Leidse Onderwatersport Vereniging Calypso in zwembad De Zijl. Sinds begin dit jaar is de afdeling Onderwaterhockey van Calypso weer actief, en ze pakken de hobby serieus op. Naast de wekelijkse partijtjes en regelmatige techniektrainingen, komen nu ook spelers van hoog niveau de Calypsianen coachen. Van Erp zal de clinic beginnen met een theorieles over onder andere tactiek en spelstrategie. In de training daarna zullen de onderwaterhockeyers de theorie onmiddellijk in praktijk brengen.

Onderwaterhockey is een teamsport die zich afspeelt op de bodem van een zwembad. De bedoeling is de puck (van bijna anderhalf kilo) zo vaak mogelijk in de doelbak van de tegenstander te spelen. Een team bestaat uit zes veldspelers en maximaal vier wisselspelers. De sport ontstond in 1956 in Groot-Brittannië toen een groep duikers een alternatief zocht om in de winter hun conditie op peil te houden. Een aantal spelers van Calypso is ook duiker, maar ook niet-duikers komen wekelijks naar de training op woensdagavond.

Peter Onnekink, coördinator van de onderwaterhockeycommissie bij de vereniging, heeft nog meer plannen voor de komende tijd. “Calypso speelt sinds vele jaren onderwaterhockey, maar we spelen nu vooral ‘op gevoel’. Ik wil weer wat meer structuur aanbrengen. Zo’n clinic van een ervaren speelster is dan heel leuk en ontzettend nuttig. We zullen ook regelmatig samen spelen met de Delftse onderwaterhockeyers van Aquadelfia bijvoorbeeld.”

LOV Calypso staat bekend om haar duikopleidingen, en die worden ook nog volop gegeven. Maar ook de onderwaterhockey is in opmars. Geïnteresseerden kunnen meer informatie alhier vinden en contact opnemen.

 Bekijk hier het filmpje van de onderwater hockey clinic op 21 november met Aqua Delfia

Of lees hieronder het krantenartikel uit het Leiderdorps weekblad van 19 november.Krantenartikel uit het Leiderdorps weekblad van 19 december 2012

Krantenartikel uit het Leiderdorps weekblad van 19 december 2012