Tijd voor een testje: conditietraining en jeugdduiken tegelijkertijd

Het gaat goed met Calypso. Maar dat betekent ook toenemende drukte in het zwembad. Er komt een oplossing, Peter licht toe.

Doordat we in ledenaantal groeien neemt de druk op het gebruik van het zwembad toe. Voorafgaand aan de zomervakantie was het al diverse malen een drukte van jewelste in het diepe en werd in lagen geoefend door een groot aantal duikers. Ook hebben we – mede door de inspanning van Olivier en Albert – een vaste club jeugdige duikers op woensdagavond in het zwembad voor wie 22:00 uur als eindtijd eigenlijk te laat is.

Omdat we de druk op het zwembad de komende eerder zien toe- dan afnemen hebben we in gezamenlijk overleg met de instructeurs, conditietrainers en onderwaterhockeyers mogelijke oplossingen voor uitbreiding zwembaduren besproken. De best passende oplossing zou een uur eerder het wedstrijdbad huren zijn, maar navraag gaf de gemeente aan dat uren tussen 19:00 en 21:00 het meest gewild zijn bij clubs en met grote waarschijnlijkheid de komende jaren niet vrijkomen.

Test en testperiode

Om toch de drukte de komende tijd het hoofd te kunnen bieden en onze jeugdduikers niet slapend op donderdag op school te laten verschijnen, hebben we gezamenlijk besloten een test uit te voeren waarbij conditietraining en jeugdduiken tegelijkertijd om 20:30 starten. Hierbij blijft 2/3de deel van het zwembad beschikbaar voor conditietraining en komt 1/3de deel beschikbaar voor jeugdduiken.

De test start op woensdag 7 september en duurt tot aan de kerstvakantie (tenzij blijkt dat het totaal niet werkt). Na de testperiode zullen we wederom in gezamenlijk overleg met conditietrainers, instructeurs en onderwaterhockeyers de test evalueren en het vervolg na de kerstvakantie bespreken.

En daarna?

In de tussentijd gaat het bestuur op zoek naar mogelijkheden voor uitbreiding van zwembadtijden in de regio Leiden (niet alleen De Zijl). Dit om uiteindelijk een meer langdurige oplossing te kunnen bieden. Meer hierover vernemen jullie in de komende afleveringen van de Calypso Online, maar even 1 van de bestuursleden aanschieten op een woensdagavond voor de meest actuele stand van zaken is natuurlijk ook mogelijk.