Theorietraining onderwaterhockey

Conditietraining voor onderwaterhockey

In het afgelopen jaar hebben veel (nieuwe) spelers zich met veel enthousiasme ingezet voor het onderwaterhockey. De puck beheersing wordt steeds beter en beter en tijdens de oefenwedstrijden wordt er hard geknokt om te winnen.

Onderwaterhockeybovenwatertheorieles

Aangezien onderwaterhockey een team sport is die zich op de bodem van het zwembad afspeelt is goed samen spelen essentieel, maar kan je niet even een mede speler toeroepen dat hij of zij op een bepaald plekje klaar moet gaan liggen.. Het zal dus van tevoren moeten worden besproken wat iemand zijn taak is en wat iemand zijn taak dus niet is, want als de aanvaller gaat verdedigen, wie moet er dan klaar liggen om aangespeeld te worden om door te gaan met aanvallen?!

Het bespreken van wie welke taak heeft gaat het makkelijkste met een whiteboard erbij, dus hebben de OWHers zich 4 avonden voor de training in de kantine gemeld voor de uitleggen: 2x de spelregels van de sport en handsignalen van de waterscheidsrechters (die hebben immers ook een snorkel in), en 2x over tactiek. Het was ontzettend leuk om deze uitleggen te mogen geven, er werd ontzettend leuk meegedaan en de nieuwe informatie werd meteen gebruikt tijdens de oefenwedstrijden.

Op zaterdag 13 januari 2018 is het Stampottoernooi bij Manta in Amsterdam, waar Calypso met een team naar toe gaat. Voor een aantal spelers is dat de eerste echte wedstrijddag, we wensen ze veel plezier en succes toe!