Start Jeugdtraining 21 Oktober

OpendagWoensdag 21 Oktober starten we met jeugdtrainingen. Alle jeugd van 12 tot 18 kan hier aan meedoen en ze duren van 20:15 to 21:30. Om 21:30 mag je naar huis of nog even vrij duiken als je school/ouders/huiswerk dat toelaat.

Als ingangseis moet je de 1* zwembadoefeningen moet goed gevolg hebben afgerond. 

Wat gaan we doen?

De training heeft tot doel de algemene duiktechniek te verbeteren en is opbouwend. De training loopt tot het zomerreces van 2016 en is (behoudens schoolvakantie en enkele uitzonderingen) wekelijks. We volgen in grove lijnen de vaardigheidsoefeningen zoals beschreven op de website. Deze zullen gaandeweg worden uitgebreid. Lees goed op de website omschreven introductie van de vaardigheidstrainingen. Het doel is het automatiseren (inslijpen) en steeds complexer maken van allerlei duiktechnische handelingen. Het gaat niet om “ kunnen”  zoals bij je duikopleiding maar om “ beheersen’ .  Je wordt hierdoor een veiligere duiker, een rustigere duiken en een betere duiker. Er is al een Whatsapp groep aangemaakt en we gaan ervan uit dat alle leden tussen 12 en 18 meedoen.

Aan het eind van het jaar volgt een heus praktijkexamen voor een Calypso Certificaat: “Advanced Pool Skills, Training 2015/2016”. 

Je hebt alleen een zwembad uitrusting nodig. Als je die nog niet hebt, kan je die lenen van de club. Echter, 1* in opleiding gaan altijd voor. Het kan dus zijn dat je misgrijpt als er nog een opleiding bezig is. 

Je wordt om 20:15 verwacht en je dient je set opgebouwd te hebben om 20:30 en in je shorty aan de kant te staan. Afhankelijk van het programma gaan we dan een stuk theorie/uitleg van de oefening doen aan de waterkant, eerst naar het kleine bad voor duiktraining of meedoen met de conditietraining. Het laatste half uur is altijd duiken in het diepe. 

Olivier is de coördinator van de jeugdtrainingen. De begeleider van een avond is een instructeur of een 3* duiker.    

Ik heb er in geval zin in!! 

Olivier.