Specialty van de maand

Na de zomer gaan we regelmatig SDI duik specialties promoten en aanbieden.
In september/oktober 2023 zullen dit de volgende twee, nauw verbonden, specialties zijn:

Waarom deze twee specialties?

De “SDI Underwater Navigation Diver” cursus versterkt de principes van kompasnavigatie en introduceert natuurlijke navigatie en een paar andere technieken. Als resultaat van deze training zal de duiker beter in staat zijn om:

  • onderwater objecten goed te kunnen lokaliseren en opnieuw terug te vinden
  • een startpunt te verlaten, een doel te zoeken en vervolgens terug te keren naar het startpunt zonder aan de oppervlakte te komen
  • te genieten van meer efficiëntie, veiligheid en plezier tijdens het duiken

Een onervaren nachtduiker kan zich afvragen waarom iemand na zonsondergang zou willen duiken en kan zelfs enige angst voelen bij de gedachte aan duiken in het donker. Op veel locaties is de onderwaterwereld ’s nachts heel anders en als die wereld eenmaal is verkend, wordt nachtduiken al snel een favoriet voor veel duikers. 

Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen als je twijfelt over deelname aan de “SDI Night and Low Visibility Diver” specialty:

  • nee, het zal niet pikdonker zijn, want duikers gebruiken lampen
  • zelfs zonder duiklampen is er normaal gesproken wat natuurlijk licht
  • de duiker zal leven observeren dat normaal niet overdag wordt gezien
  • de duiker zal gedrag observeren dat normaal niet overdag wordt gezien
  • zonsondergang markeert niet langer het einde van een dag duiken

Het is het waard om te overwegen je in te schrijven voor beide cursussen tezamen. De duikvaardigheden en -technieken zijn namelijk nauw met elkaar verbonden voor dit soort duikactiviteiten. De twee specialties worden daarom behandeld in een enkele studentenhandleiding en worden behandeld in een enkele klassikale presentatie. Na het voltooien van het theoretische deel is het enige nog dat een paar duiken voor de twee specialties nodig is.

Als je doorklikt op de betreffende specialisaties hier boven vindt je meer details, waaronder de prijzen. Na de eerste week van september zullen we de geïnteresseerden benaderen en in overleg de planning verder uitwerken.

Wil jij ook je duikkennis vergroten en deelnemen?  Neem dan contact met ons op.

Je gaat in eigen tempo de theorie eigen maken in de de persoonlijke online SDI e-learning omgeving. De SDI instructeurs van LOV Calypso hebben inzage in de voortgang en resultaten die je in de e-learning boekt en zullen je mede op basis daarvan ondersteunen.

Trouwens….  Deze specialties tellen mee voor je toekomstig SDI Advanced Scuba Diver, SDI Master Scuba Diver of  CMAS/NOB 4* brevet.