Specialisatie Onderwaterbiologie 2017/2018

De haaienzaal van het Oceanium

Omdat meerdere mensen hebben gevraagd of er weer een cursus onderwaterbiologie gegeven kan gaan worden, willen we even peilen wie hier belangstelling voor heeft.

Afhankelijk van de hoeveelheid aanmeldingen kijken we waar de cursus gegeven gaat worden en wanneer. In principe gaat het om 2 theorie avonden of middagen en twee praktijkduiken.

Onderwaterbiologie boek

De prijs voor de cursus inclusief boek en brevetkaart is Euro 50,00 per persoon. In de cursus zal de tekst uit het boek behandeld worden en wordt er daarnaast achtergrondinformatie gegeven die interessant is voor het duiken in Nederland. Op de cursusdagen zal een hoeveelheid  literatuur aanwezig zijn waarin veel opgezocht kan worden.

Indien jullie belangstelling hebben, stuur dan een mailtje naar Eric. Ik hou jullie dan op de hoogte van de stand van zaken.

Om het brevet te verkrijgen moeten er twee duiken gemaakt worden, maar dat doen wij niet standaard. We hebben namelijk de ervaring dat wij met een bezoek aan het Oceanium van Blijdorp veel meer kennis aan jullie kunnen overdragen. Wij proberen een bezoek aan Blijdorp te plannen op een zondagmorgen startend om 09.00 uur omdat het dan normaal gesproken erg stil is.

De toegangsprijs en het parkeren op het parkeerterrein is niet in de cursusprijs inbegrepen. Na het bezoek aan het Oceanium kan men hierna zich vrij door de dierentuin begeven tot sluitingstijd. Zij die de cursus Onderwaterbiologie wereldwijd in combinatie willen volgen kunnen het boek hiervoor ook met of zonder brevetkaart of alleen de brevetkaart ook bestellen. Zij krijgen in het Oceanium voldoende informatie om gebrevetteerd te worden.

Biogroeten,
Bert & Eric