Snorkelcursus voor volwassenen

De cursisten maken op 5 woensdagavonden kennis met deze vorm van zwemmen, onder water kijken en daardoor recreatief bezig zijn. Deze SDI snorkel cursus geeft je een perfecte basis om goed voorbereid op vakantie te gaan en van het onderwaterleven te genieten. En… wellicht ben zo enthousiast geworden van het snorkelen op je vakantiebestemming dat je bij LOV Calypso in Leiden een duikopleiding wilt beginnen.
Het geleerde in deze cursus geeft leden een goede basis om met de wekelijkse conditietraining of onderwaterhockey mee te doen. Het tempo waarin deze lessen worden afgewerkt, wordt bepaald door de club en de deelnemers zelf. Daarnaast kunnen we nog extra snorkeltechnieken naar eigen inzicht of behoefte invoegen. Flexibiliteit en plezier staan voorop!

Leerdoelen

Na de SDI snorkel cursus ben je in staat om uit te leggen waaraan de basisuitrusting moet voldoen; De basisuitrusting gebruiksklaar te maken en aan te trekken; Aan de oppervlakte te zwemmen, gebruik makend van een snorkel, bril, lood, en zwemvinnen; De snorkel leeg te blazen; Een hoekduik te maken, twee voorwerpen op te pakken en daarmee boven water te komen; Een volgelopen duikbril leeg te blazen; Over een lengte van minimaal 15 meter onder water te zwemmen met basisuitrusting; De handsignalen inclusief noodsignaal voor het snorkelen te benoemen en te gebruiken; Te water gaan d.m.v. de schredesprong; Kramp te verhelpen. Kortom… te veel om op te noemen.

De cursus start op een datum die jou schikt in overleg met instructeur.

De cursus bestaat uit:

  • 5 praktijklessen in het zwembad die op 5 woensdagavonden worden gegeven
  • Theoretische scholing (e-Learning) die thuis op je eigen pc in eigen tempo gedaan kan worden.
  • Lenen van een bril, snorkel en vinnen bij de zwembadlessen, maar eigen materiaal is wel veel fijner.

Voorwaarden:

  • Cursisten moeten beschikken over een redelijke zwemvaardigheid, te vergelijken met die welke vereist is voor de zwemdiploma’s A en B

Prijs is €75,–

Wil je meer informatie of je aanmelden? Neem dan contact met ons op.

Inbegrepen is ook:

  • 2 maanden Aspirant Lidmaatschap van LOV Calypso, welke automatisch stopt na 2 maanden.
  • Na afronden van de cursus mag je, als de 2 maanden nog niet verlopen zijn, deelnemen aan de wekelijkse conditie- en snorkeltraining.

<Course Standards & Procedures>