Snertduik was leuk!

De eerste ‘laatste-zondag-van-de-maand’-duik ligt alweer achter ons. We hadden enorm geluk met het weer, want het was een stralende dag. Met z’n achten togen we naar Dreischor.

Het feit dat de helft bij het gemaal en de andere helft bij Frans Kok stond mocht de pret niet drukken. Deste meer kans hadden dat tenminste een van de buddy paren de zeedonderpadden die deze tijd van het jaar hun eitjes bewaken, zou zien. Het begon goed, want bij de check de stek werd een zeehond gesignaleerd. En ook het water zag er rustig en helder uit.

Nadat de buddyparen gevormd waren, ging iedereen het water in. Het zicht was geweldig, zeker zo’n 8 meter, maar het was wel koud. Mijn computer gaf een optimistische 6 graden aan, maar er waren ook metingen van 3 of 4 graden.

Helaas was er, op wat krabben en kreeften na, niet veel leven. Wel opvallend was het grote aantal oranje sponzen, die de Nederlandse onderwaterwereld steeds meer kleur geven.

Na 45 minuten, de vingers waren inmiddels gevoelloos, hielden we het voor gezien. De “gemaal-duikers” voegden zich bij de rest en onder het genot van koffie, thee en warme erwtensoep werden de ervaringen gedeeld. Helaas, niemand had een zeedonderpad gezien.
En hoewel de planning was om twee duiken te maken, waren er maar twee bikkels (Rob en Mark) die dit ook echt gingen doen. Helaas hebben zij ook bij die duik geen zeedonderpad gespot, dus misschien in februari nog maar eens een poging wagen.

Nogmaals hartelijk dank aan de activiteiten-cie (deze keer Martijn!) voor de goede zorgen en de lekkere erwtensoep.