Rob en Mark: 200x Buddies

Na 7 jaar samen duiken hebben we op 9 april een mooie mijlpaal bereikt: 200 duiken samen. In die tijd hebben we mooie, saaie, spannende, exotische en vooral veel leuke duiken gemaakt.

28-07-2010 Rob in de Reeuwijkse Plas

Het begon op 28 juli 2010. Tijdens een zomerstopduik in de Reeuwijkse plassen kreeg ik een verse 1* duiker mee die net zijn brevet binnen had. Omdat wij elkaar via-via al kenden gingen we samen duiken en dat klikte meteen. Dus ook de volgende zomerstopduiken hebben we gedoken en al snel gingen we samen naar Zeeland. Dat jaar hebben we 14 duiken gemaakt, waaronder een in een bergmeer in de Franse Alpen.

 

Die Hard weekeind 2013

De jaren daarop zijn we vaste buddies geworden en hebben zowel met Calypso als met onze partners diverse reizen met elkaar gemaakt. Al was er natuurlijk ook plaats voor andere buddies. Zo doken we samen in Egypte, Spanje, Malta, Israël, Lanzarote, Sardinië en Bonaire. En natuurlijk hebben we veel duiken gemaakt in Zeeland en op de Noordzee. De zoetwaterplassen trekken wat minder. We duiken zowel zomer als winter en Rob tot eind vorig jaar altijd in natpak. Onze voorkeur gaat uit naar plaatsen waar we nog niet eerder hebben gedoken en dat is met 102 unieke duikstekken redelijk goed gelukt.

9 april 2017: Onze 200e duik samen.

Als snel hadden we een paar duidelijke afspraken gemaakt, die we nog altijd proberen aan te houden: Naar Zeeland ga je voor 2 duiken van minimaal een uur en zonder eindeloos te treuzelen. Maar ook: Rob zorgt voor de koffie en ik voor de warme choco na de duik in de koude maanden. En daar waar Rob houdt van het kijken naar de ‘vissies’ vind ik het juist leuk om ze op de gevoelige chip vast te leggen.  Samen hebben we al heel wat bijzondere onderwater leven gezien maar nog lang niet genoeg, dus we blijven voorlopig nog wel even buddies.