Rescue duikers gezocht voor zomerevenementen

Swim in Leiden

Ook dit jaar zullen de duikers van Calypso samen met andere Leidse duikers begeleiden bij 2 grote waterevenementen in de binnenstad. De Swim in Leiden en het Glibberbal. Wil je deze evenementen vanaf de best mogelijke plaats meemaken? Meld je dan snel aan als rescue duiker.

Swim-In Leiden

Op vrijdagavond 19 juni wordt de Speedo Swim-in Leiden georganiseerd. Dit jaar wordt het aan de Witte Singel bij de Hortus Botanicus gehouden.  Er worden tussen 18:00 en 21:00 diverse races gehouden variërend in afstand van 250 tot 3000 meter.

Voorafgaand aan de wedstrijden zullen enkele duikers het trace verkennen, vooral bij het startpunt. Vorig jaar hebben we op de Beestenmarkt een bonte verzameling van fietsen, winkelwagens een formule 1 band en veel klein afval uit de gracht gehaald. Wat zal de Hortus te bieden hebben?  Tijdens de wedstrijden zullen we op enkele strategische plekken in het water liggen om de zwemmers te helpen.

Glibberbal

Op zondag 21 juni wordt de 2e editie van het Glibberbal georganiseerd in het Huigpark.

Website van het Glibberbal
Website van het Glibberbal

Na onzekerheid over de financiering gaat het evenement nu toch definitief door.  En omdat beelden meer zeggen dan 1000 woorden zie hier het filmpje dat de duikers vorig jaar gemaakt hebben. Wil je ook op de eerste rang zitten, de mooiste crashes zien, helpen de voertuigen aanhaken én Barry Badpak een hand geven? Duik, drijf en glibber dan mee.

Voor beide evenementen geldt dat er alleen ervaren duikers kunnen meedoen, met minimaal een rescue opleiding. Wij liggen in de eerste lijn om zwemmers met kramp of gewonde deelnemers van het Glibberbal aan de hulpdiensten over te dragen. Vorig jaar was dat gelukkig niet nodig en was het een groot feest.

Aanmelden:

Meld je aan als vrijwilliger via het onderstaande contactformulier bij Mark