Panda weekend

Eindelijk was het weer zo ver, het populaire Panda duikweekend!! Een liveaboard in eigen land. 

Op vrijdag avond eten we volgens traditie met 13 duikers pizza bij Leonardo’s in Scharendijke. Helaas waren er 2 geveld door corona en moesten last minute afzeggen. 

Stipt 20 uur staan we klaar om in te schepen. Alle duikuitrustingen en slaapspullen worden de boot opgesjouwd en al snel kunnen we vertrekken. In tegenstelling tot andere jaren was de boot niet volledig gevuld met mensen van Calypso en waren er 5 andere duikers mee. 

Al snel worden de buddyparen gevormd voor de eerste duik van het weekend, de nachtduik. Moe en voldaan van de eerste duik wordt er gezellig nagepraat aan de bar met een drankje. De meeste liggen al snel uitgeteld in bed maar een paar gaan door tot in de late uurtjes. 

De volgende ochtend staat iedereen weer te popelen om deze mooie dag te duiken. We hebben namelijk heerlijk weer meegenomen. We duiken in de kwallensoep en zien mooie dingen: scholen vis, slakjes, noordzeekrabben (volgens sommige mensen wel heel groot), sepiola’s en nog veel meer. 

De laatste dag zijn veel duikers al vroeg op om formule 1 te kijken maar daarna wordt er weer volop gedoken. Ook Jolien die al jaren als crew mee vaart op de Panda (en sinds kort ook Calypso lid is!) maakt een duikje. Er wordt zelfs een zeehond gespot onder water! 

Wat een mooi weekend was het weer, hopelijk volgend jaar weer!