OWH Fisheye (potluck) toernooi

OWH Fisheye toernooi

Negen Calypso onderwater hockeyers hebben op 3 juni meegedaan aan het Fisheye (potluck) toernooi georganiseerd door de  Utrechtse Vereniging voor Onderwaterhockey (UVO).

Een leuke manier om andere hockeyers te leren kennen, want de teams werden samengesteld uit verschillende clubs van Heerlen tot Den Helder en van Wageningen tot Dordrecht. Nadat je had kennis gemaakt met je teamgenoten, moest er een yell worden verzonnen en werd de strategie besproken.

Doordat je je teamgenoten (maar ook je tegenstanders) niet kent, was het belangrijk om goed op de speelstijlen te letten en je hierop aan te passen. Een steile leercurve voor Minke en Gerben: Het is niet aan te bevelen een puk met je duikbril te koppen. Dit levert blauwe ogen/neuzen op.

OWH Fisheye toernooi

We speelden allemaal 8 wedstrijden en moesten 2x scheidsen, dus het was een intensief schema. De vermoeidheid was goed te merken bij de Seaturtles die, na het winnen van hun  eerste 6 wedstrijden, de laatste twee achter elkaar in 3,50 meter moesten spelen. Ondanks de aanwezigheid van 2 heren van de Nederlandse selectie, kregen ze het niet voor elkaar om hun winnende reeks voort te zetten.

Het was voor de Hammerheads geen makkelijke dag, zaterdag in de kwakel. Na een energieke start kreeg het team 8 aaneengesloten nederlagen te verduren. Als klap op de natte vuurpijl bleek ook nog dat de teamnaam een spelfout bevatte, waardoor het feest ook helemaal naar de bodem zakte. Geen van de teamleden was beschikbaar voor commentaar naderhand 😉

Team Krabbetje was tussen de Seaturtles en Whales duidelijk een underdog. Het was een gemixt team van zowel beginners als topspelers, waaronder een speler uit het Nederlands team. Na een tijdje raakten ze lekker op elkaar ingespeeld en bereikten ze het eerste doel: iedereen minimaal 1x scoren. Uiteindelijk hebben ze 4 potjes gewonnen en 4 verloren, top uitkomst dus voor een gemixt team. Het meest trots waren ze op de prijs voor beste yell: ‘Wij zijn de Krabbetjes, we gaan als vlammetjes!’

Tijd voor feest!

Er waren verder nog prijzen onder andere het beste team-spel (team Peter) en beste supporter. Deze prijzen werden uitgereikt na een heerlijke pasta maaltijd die we na alle inspanningen wel hadden verdiend. En de dag werd afgesloten met een gezellig feest samen met je oude én nieuwe hockey-maatjes. Volgend jaar gaan we zeker weer.

Minke