Covid-19 (corona) virus: Alle clubactiviteiten afgelast tot 1 juni (update 23 maart).

UPDATE 23 maart 2020:

NOB adviseert om alle clubactiviteiten tenminste tot 1 juni af te lasten. Calypso volgt dit besluit. Hierdoor zullen ook de 3e-zondag-van-de-maand duiken voor april en mei, maar helaas dus ook het pinksterkamp en de clubreis naar Scapa Flow worden geannuleerd. Wat pinksterkamp betreft gaan we kijken of we een optie kunnen nemen voor een weekend in het najaar in de hoop dat de situatie in Nederland tegen die tijd weer wat verbeterd is. De clubreis naar Scapa Flow wordt verplaatst naar het najaar of volgend jaar.

In overleg met het opleidingsteam zal worden bekeken of en op welke manier eventueel de theorielessen voor de lopende opleidingen online doorgang kunnen vinden. Opleidingsduiken zijn clubactiviteiten en kunnen daarom GEEN doorgang vinden. Ook niet als dit 1 op 1 gebeurt in overleg met de instructeur.

Foto: Chris van der Voet

De afgelopen weken is er door onze individuele leden wel gedoken. Het doet ons deugd dat tijdens het vullen van de flessen iedereen hygiëne en afstandsmaatregelen goed in acht nam. Echter, in navolging van de NOB willen we als vereniging adviseren het gezamenlijk duiken tot een minimum te beperken en vooral geen druktes op te zoeken.

Op de NOB-site staat:
Het RIVM adviseert sociale onthouding, dat betekent ook het gezamenlijk duiken. Wij adviseren daarom het aantal duiken te beperken en doen een beroep op jouw gezonde verstand. Iedere duiker in Nederland is zelf verantwoordelijk om hier op een goede manier mee om te gaan. Ga je toch duiken? Sta er dan even bij stil dat bij een duikongeval of -incident inzet van professionele hulpverlening nodig is. En die professionals hebben hun handen al vol aan de gevolgen van de coronacrisis.

Het is uiteraard erg jammer dat onze club op dit moment niet kan duiken en onderwaterhockeyen, maar we dragen op deze manier hopelijk ons steentje bij om de mensen met minder weerstand te beschermen.
We blijven de berichten volgen via de NOB en RIVM sites.

Het Calypso bestuur,
Vincent, Anne en Minke

Hieronder de links naar beide websites:

https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19