Noordzeeduiken? Sluit je aan!

Calypso kent een groep van enthousiaste Noordzeeduikers die in de zomermaanden met een van de duikschepen de Noordzee op gaan om op wrakken te duiken. Via een whatsappgroep houden we elkaar op de hoogte van de geplande duiken.

Het duiken op de Noordzee is net even anders dan een dagje Zeeland. Je schrijft je in voor en tocht en dan begint het wachten of het wel of niet door gaat. Soms hoor je dat pas op de avond voor vertrek. Maar als je gaat wordt je beloond met een prachtige dag duiken op de mooi begroeide wrakken die voor de kust liggen.

Calypso heeft een app groep waarin nu 20 duikers zitten.  Op dit moment worden de plaatsen voor 2017 al ingepland, want er zijn maar weinig schepen en er is veel interesse in het Noordzeeduiken. Genieten op zee

Naast je 2* brevet zijn er geen harde opleidingseisen nodig voor het Noordzeeduiken, maar we hebben wel een aantal aanbevelingen: De wrakken liggen tussen 20 en 35 meter diep. Bij voorkeur duik je met Nitrox en heb je een ruime ervaring met stromingsduiken in de Oosterschelde. Daarnaast duik je minimaal met een 15 liter fles (als jij en je buddy een korte duik willen maken), maar bij voorkeur met een dubbel 12, is je set in lijn met de DIR standaarden opgebouwd en heb je een duidelijk zichtbare boei bij je. De specialisaties Wrakduiken, Advanced Nitrox en Decompressieduiken zijn nuttig om je voor te bereiden op de Noordzeeduik en natuurlijk heb je de uitrusting al helemaal uitgetest voordat je de zee op gaat.

Ben je een ervaren duiker en wil je ook mee de zee op, meld je dan aan via de secretaris.