Noordzee seizoen weer van start

Elk jaar gaan we met Calypso een aantal duikdagen de Noordzee op. Dit jaar hebben we een leuke afwisseling tussen de Lamlash (IJmuiden) en de Aquila en Pluvier (Scheveningen) op het programma.

De Hondsbosch in betere tijden

Mark, Olivier en Michael hebben 10 juni de aftrap voor 2018 gegeven met twee duiken op het wrak van Hondsbosch.

Dit wrak ligt 22m diep en staat rechtop op de bodem. De romp is nog bijna helemaal intact, en dat maakt het duiken op de Hondsbosch overzichtelijk en is het makkelijk navigeren. Het schip heeft twee ruimen die makkelijk te herkennen zijn onderwater. Zelfs met slecht zicht…

En zo’n makkelijk wrak hadden we nodig ook: de algenbloei is nog niet voorbij dus het zicht was helaas niet meer dan één meter. Gelukkig was er nog steeds genoeg leven te spotten zoals wijting, noordzeekrabben, botervis, poon, mul, zee- en brokkelsterren en de altijd kenmerkende steenbolken.

Das pas luxe!

Omdat we de twee duiken ruim rond de kentering maakten was ook de stroming niet mis, op de onze laatste stop hingen we klapperend aan de ankerlijn de voorbij vliegende kwallen te ontwijken. Helaas lukte dat niet altijd lukte, met pijnlijke lamme lippen bij Michael als gevolg.

Na al dat geweld onderwater konden we mooi gebruik maken van de nieuwe duikerslift op Lamlash, en hoefden we niet met onze dubbelsets op een wankel trappetje te klimmen. Een warm bord spaghetti er in, en bij Olivier gelijk er weer uit en dan lekker wegdoezelen in het zonnetje tot we weer in IJmuiden zijn.

Laat de volgende Noordzeeduiken maar komen!