Nitrox vullen bij de Zeelandbrug.

Sinds 1 mei is het mogelijk om bij de Zeelandbrug aan de vulcontainer naast perslucht ook Nitrox te vullen. Dit is de eerste onbemande vulautomaat voor Nitrox in Nederland. De automaat wordt geëxploiteerd door duikcentrum de Witte boulevard uit Renesse. Die ook een vulcontainer bij Dreischor exploiteert, maar daar kan je -nog- geen Nitrox vullen.
Als je van de installatie gebruik wilt maken moet je wel eerst in Renesse speciale Nitrox munten halen. Deze munten kan je krijgen op vertoon van je Nitrox brevet. Verder moet je het logboek invullen. Hierdoor wil de Witte Boulevard er voor zorgen dat de gebruikers van de munten gebrevetteerd zijn en weten wat duiken met Nitrox inhoudt. De flessen Nitrox schoon zijn. Je kan natuurlijk aan het begin van je duiktrip meerdere munten inslaan zodat je niet steeds op en neer hoeft te rijden.

Vulstation ZeelandbrugDe installatie beschikt over een compressor en een membraamsysteem, zodat er altijd Nitrox 32 aanwezig is in de buffers. De gebruiker is er zelf verantwoordelijk voor om het zuurstofpercentage te controleren.

Als je gaat vullen, werp dan eerst het speciale Nitrox muntje in. Deze is 50 cent waard. Daarna kan je de fles verder optoppen met euromunten. Nadat de laatste euromunt is verbruikt heb je nog ca 10 seconden om meer geld bij te werpen. Anders moet je weer met een Nitrox munt beginnen. Dit wordt doormidden van indicator lampen op het vulstation aangegeven.

Een Nitrox vulling is ongeveer 2x zo duur als een luchtvulling en daarmee is de prijs zeer concurrerend.
De Witte Boulevard hoopt hiermee het duiken in Zeeland nog veiliger te maken door de verzadiging van vooral de trage (biopreen) weefsels bij herhalingsduiken te verminderen.