Nieuw droogpak

king_logo_by_nnww-d40zd0pOp de duikbeurs in Dusseldorf was het meest interessante uitrustingstuk voor instructeurs het nieuwe droogpak van de gerenommeerde Duitse fabrikant KING.

Deze fabrikant van trilaminaat en compressed neopreen droogpakken heeft voor instructieduiken een aantal hulpstukken uitgebracht die door middel van droge ritsen aan twee duikpakken gekoppeld kunnen worden. Met deze hulpstukken kunnen de pakken tot een geheel gevormd worden. Vooral bij eerste droogpakduiken en duiken met wat mindere leerlingen biedt deze constructie grote voordelen. Door de koppeling heeft de instructeur grote controle tijdens de duik.

Als de pakken gekoppeld worden, zou zelfs met 1 set (kan ook dubbelset zijn) gedoken worden mits er een speleo-aansluiting op de fles zit en er twee eerste trappen gebruikt worden. In gekoppelde uitvoering kan de instructeur veel beter aanvoelen en ingrijpen als er verkeerd getrimd wordt en ook ongecontroleerde opstijgingen kunnen voorkomen worden. In gekoppelde uitvoering is een zeer goede comforttrim mogelijk, hierbij blijven het gevoel en de grip optimaal.

Womens-GORE-TEX-Dry-Suit-15-Violet-Zipper-enAls besloten wordt om gekoppeld te gaan duiken, kun je aan de waterkant de pakken aaneenritsen en zo met een gemeenschappelijk luchtkamer het water in gaan. Door keuze van de hulpstukken kun je duiken als bij een tandemsprong bij het parchutespringen of 180 graden gedraaid, afhankelijk van de voorkeur van het buddypaar.

Duiken met dit pak zal zeker ervaren worden als een uitbreiding van de duikmogelijkheden en een manier om nieuwe ervaringen op te doen. De prijzen van het NEU KING pak worden in de loop van juni voor de Nederlandse markt bekend gemaakt. Wie de importeur gaat worden is nog niet bekend.

Eric F. van de Craats