Neptunusduik, koud maar gezellig.

Neptunusduik 2016

De nieuwelingen bij Calypso zijn weer gedoopt tijdens de Neptunusduik! Dit evenement vindt altijd medio april plaats, als de watertemperatuur weer rond de 10 graden is, en het is de eerste clubduik van het jaar die geschikt is voor alle duikers. Koud was het dit keer!

Het leek alsof de nieuwe ijstijd was aangebroken.  Het weer was prachtig, maar er stond een ijzige koude wind. Gelukkig had Sjaak weer aangeboden om met zijn grote bollentruck te komen zodat deze als windscherm en schuilplaats kon dienen voor de enkele felle maar korte buien die over kwamen drijven.

Verzamelen voor de Neptunusduik
Verzamelen voor de Neptunusduik

Maar de echte Calypso bikkels laten zich natuurlijk niet door een beetje wind en kou weg jagen. Peter had voor voldoende warme koffie, choco, soep, broodjes en ander lekkers gezorgd. De opleidingscommissie had de halve inventaris mee genomen, onze cursisten hadden de laatste opleidingsduik in het zwembad met volle bepakking gedaan en de 3* stonden klaar om als buddy mee te  duiken. Er stond niets in de weg om er toch een geslaagde dag van te maken.

Na de briefing gingen de eerste duikers te water. De cursisten met hun instructeur en 3* duikers zouden beginnen met een funduik, zonder oefeningen, zodat ze kunnen wennen aan het duiken in het open water. Het duikplan was om tussen 20 en 30 minuten te duiken en later nog een 2e duik te maken.  De overige duikers hebben volgens hun eigen duikplan gedoken.

Neptunusduik 2016

Toen de duikers uit het water kwamen werden ze opgewacht door Neptunus die de duikers er op wees om zich altijd aan de gouden CMAS regels te houden. Daarna werden ze gedoopt zodat ze herkend en geaccepteerd worden door de zeemonsters van Neptunus. Na de ceremonie met Neptunus stond de lunch klaar en konden de duikers opwarmen en zich voorbereiden op de tweede duik.

Er zijn door diverse fotografen foto’s gemaakt. Deze hebben we verzameld op onze flickr pagina.

 

 

Mark heeft van deze duikdag een korte video gemaakt.