Neptunusduik 15 april, Kom allemaal!

Nieuwe Calypso-duiker wordt ingewijd door Neptunus
Nieuwe Calypso-duiker wordt ingewijd door Neptunus

Zondag 15 april is het dan zo ver: Het eerste traditionele Calypso duikevenement van het jaar. Dit is het feestelijke moment waarmee we het duikseizoen openen en de 1* duikers in opleiding hun ee

rste buitenwaterduik gaan maken en de meeste gebrevetteerde duikers hun eerste duik na de winter doen.

De watertemperatuur is al weer zo ver gestegen dat er in een wetsuit gedoken kan worden en hopelijk kunnen alle duikers van Calypso onder een heerlijk voorjaarszonnetje mee doen aan het eerste traditionele clubduikevenement van het jaar.

Voor de duikers in opleiding is het een spannend moment. Na een uitgebreide training in het zwembad zijn ze er klaar voor om in het echte buitenwater een duik te maken. Hoewel het water even nat is al in het zwembad gaat het nu toch echt gebeuren. Hoe ziet de wereld van Neptunus er in het echt uit?

We verzamelen rond 9:30 op parkeerplaats van Slag Baardmannetje aan het meer van Oostvoorne. Sjaak neemt zijn vrachtwagen mee met daarop een poëtische tekst. Hierin kunnen de duikers zich desgewenst omkleden. Na het opbouwen van de sets en de briefing gaan de buddyparen te water.Na de duik staat er een eenvoudige lunch en warme dranken klaar voor de aanwezigen om weer op verhaal te komen. Na de lunch kunnen degenen die dat willen nog een tweede duik maken.

Oproep aan alle leden: KOM 15 APRIL NAAR OOSTVOORNE en neem je familie mee!