Mijn eerste buitenduik

Weet jij nog hoe het was, je eerste keer? Xandra ging onlangs haar eerste buitenduik maken en schreef haar ervaring op, onder het commentaar: ‘ik vond het echt een waanzinnige belevenis en ben echt blij dat ik begonnen ben met duiken!’ Dat horen we natuurlijk graag 🙂


omkleden

Voorafgaande aan de eerste buitenduiken spraken we duidelijk af waar en wanneer we elkaar zouden ontmoeten. We kregen een uitgebreide zeer goede mail met tips en opmerkingen erin verwerkt. We wisten waar we heen gingen en kregen duidelijke informatie over de plaats waar we gingen duiken. Daar ga je dan, op weg naar een vreemd meer (het Oostvoornse meer). Samen met je instructeur en je buddy, om je eerste buitenduiken te gaan maken.

Eenmaal aangekomen werd alles duidelijk stap voor stap uitgelegd. Zo wisten we wat we allemaal gingen doen en ook hoe we dit gingen doen. Je weet niet wat je te wachten staat daar onder water, je bent immers nog nooit eerder op zo’n diepte geweest. Na onze duikpakken aangetrokken te hebben, en de checks gedaan te hebben, liepen we rustig het water in en begonnen we met geleidelijk langs de bodem af te dalen.

Spannend

jumpHet was best spannend, vanaf de kant zag je de bodem goed, maar als je om je heen keek zag je groen water en verder niks. Onderwater was dat anders. Allerlei leuke visjes, krabbetjes en dergelijke zagen we – super!! Het was geweldig onderwater. Omdat we wisten wat we allemaal gingen doen, konden we ons daar goed op voorbereiden. De oefeningen waren een stuk lastiger onder water. Alles duurt wat langer en is een stuk spannender dan dat het in het zwembad is. Maar het is echt gaaf. Je zit in een andere wereld en het geeft je zoveel rust.

Waanzinnige belevenis

De eerste duiken waren voor mij echt een waanzinnige belevenis. Nu wist ik waarvoor in het deed, en dat ik zeker door wilde gaan met duiken. Wel kwam ik er gelijk achter wat ik lastig vond, zo is het waanzinnig lastig om goed uit te trimmen. Alles onder controle te hebben is ook een hele uitdaging. Gelukkig is het zwembad nog open en kunnen we rustig aan verder oefenen.

Vertrouwd

10441060_10202317387281346_5165132337684586713_nDankzij de goede uitleg en de goede hulp onderwater van de instructeur was het gelijk vertrouwd en voelde ik me veilig. Je adem onder controle, rustig blijven en nadenken en alles wat je geleerd heb rustig toepassen. Duiken echt geweldig.
Veel dank voor mijn goede eerste duiken aan mijn instructeurs Albert van der Plas en Olivier van der Post en mijn buddy Rik de Vette.