Mijn duikbrevet!

Na bijna een jaar kan ik eindelijk zeggen dat ik het binnen heb: mijn duikbrevet! Wisselende diensten werken en in de kleine uurtjes die ik vrij heb gaan duiken, kan veel zijn. Eenmaal onderwater gaat de waterwereld voor je open! Van een gigantische meerval (die blijkbaar kleiner schijnt te zijn dan door de duikbril doet lijken) in een zoetwaterplas tot garnalen en kwallen in de zee. Verschillende dieren heb ik in de tochwel- magische onderwaterwereld gezien tijdens de opleidingsduiken.

Doel was om voor mijn reis naar Sri Lanka in februari het brevet binnen te hebben, op een paar maanden na is dit gelukt. Inmiddels heb ik al 11 buitenduiken gemaakt.

 

Na mijn meest recente duiken, in een prachtig reservaat in Spanje, kwam de duikinstructrice naar mij toe. Ze vond dat ik goed kon duiken en vroeg zich af waar ik dat geleerd had. Prachtig compliment, voor mij, en zeker voor de instructeurs van Calypso!

De duikopleiding is heel erg leuk, veel zwembad lessen waar je onder andere goed leert trimmen en buiten duiken. Tijdens het duiken in Spanje merkte ik dat beginners die voor de PADI-gingen veel onzekerder waren en minder goed uitgetrimd waren dan ik. Een goede opleiding scheelt zo veel. Ik kon heerlijk genieten van de onderwaterwereld en al het moois om mij heen bewonderen, terwijl de andere vooral bezig waren met de techniek van het duiken.

 

Fleur Muires