Mediahype door octopus

Op 13 oktober heeft Mark bij een duik op de Noordzee met de Lamlash een bijzondere ontdekking gedaan. Tijdens het duiken op het wrak van de Emden 3, ter hoogte van Callantsoog zat een kleine achtarmige octopus op de bodem. En gelukkig deed de camera wat hij moest doen: mooie foto’s en filmpjes maken.  Omdat we vlak onder de kust doken hadden we nog ontvangst op onze telefoons en kort na de duik heeft Mark de foto’s op zijn Facebook pagina gezet en ook gedeeld met Stichting Anemoon.

Kort daarna stak de mediastorm op. De duikersgids pakte de waarneming als eerste op en heeft er een artikel over gepubliceerd.

Pas de volgende avond na thuiskomst konden ook de filmpjes gedeeld worden en deze stond gemonteerd en al aan het begin van de nacht online.
SBS6 had als eerste de bevestiging van Naturalis dat deze vondst uniek is en belde maandag als eerste voor een interview. De kleine 8 armige octopus was nog nooit eerder levend in Nederlandse wateren op beeld vastgelegd.

Na SBS hebben ook alle andere grote nieuws media op radio TV en Internet de beelden ontvangen en uitgezonden. Na vele telefoontjes pb’s en apps van journalisten bekenden kon niemand meer om de beelden heen. Twee dagen lang is de octopus wereldnieuws in heel Nederland.

Het filmpje is inmiddels duizenden keren bekeken, ongekende aantallen voor een gemiddelde Calypsiaan die zijn hobbybeelden deelt.

Het filmpje nog een keer bekijken kan via: