Leden poll: Duik Leiden Schoon Ja of Nee?

Het resutlaat na ruim een uur duiken bij de stijger aan de Beestenmarkt

Beste leden,

Vanuit Leiden is de vraag binnen gekomen of wij deze zomer mee willen doen aan een evenement om  -waarschijnlijk- een deel van het Rapenbrug schoon te duiken. Indien wij ja zeggen zullen de organisatoren hiermee aan de gang gaan en zorgen voor alle benodigde vergunningen, veiligheidsmaatregelen en ludieke evenementen om publiek te trekken.

Voordat we hierop in gaan willen we graag informeren bij de leden wie zin heeft om waarschijnlijk op een zondag in augustus als duiker of oppervlakte assistent hieraan mee te doen. De duikers moeten minimaal een 2* brevet en de specialisatie redden hebben om mee te kunnen doen.  Verder moet je het niet erg vinden om bij een zicht van 0 op de tast op zoek te gaan naar objecten op de bodem. De oppervlakte assistenten zorgen dat de opgedoken objecten op de kant komen en letten op de veiligheid. Bij eerdere schoonmaakacties hebben we al heel wat bijzondere objecten opgedoken zoals: Een formule 1 auto band, winkel- en bouwmarkt wagens, véél fietsen, een oven, een compleet wegafzettingsbord met rood witte balken en verkeersbord, ‘leienaartjes’ (de bruine paaltjes), kleiner spul als bierflesjes en nog veel meer. Het Rapenburg is  al langere tijd niet uitgebaggerd. Dus wie weet wat we allemaal tegen kunnen komen.

Ben je geïnteresseerd om hier aan mee te doen vul dan het onderstaande contactformulier in. Bij meer dan 10 geïnteresseerden  gaan we kijken of Duik Leiden Schoon georganiseerd kan worden.

 De duikers en opgeviste fietsen
De duikers en opgeviste fietsen