Kennismakingscursus onderwaterhockey 3 juli

De onderwaterhockeyers van de Leidse Onderwatersportvereniging Calypso willen graag meer mensen enthousiast maken voor hun – vrij onbekende – competitiesport. Op woensdag 3 juli organiseren ze een gratis kennismakingscursus in zwembad De Zijl van 20:30 tot 22:00.

veldhockey versus onderwaterhockeyOnderwaterhockey kan worden gespeeld door iedereen die kan zwemmen met een masker, snorkel en vinnen en minimaal 15 seconden op twee meter diepte kan blijven. Twee teams van zes personen spelen tegen elkaar op de bodem van het zwembad. Met korte sticks proberen ze een zwaar, gecoat blok in het doel te krijgen zonder dat die door de tegenstanders wordt afgepakt. Goed voor je conditie, reactievermogen, behendigheid en tactiek!

In Nederland wordt onderwaterhockey in competitieverband door zo’n 440 spelers beoefend. Calypso wil in 2014 – na afwezigheid van tien jaar – weer met een gecombineerd dames-/herenteam deelnemen aan de nationale competitie. Een mooie uitdaging waar momenteel met veel passie en plezier aan gewerkt wordt.

Ben je geïnteresseerd en wil je onderwaterhockey in de praktijk beleven? Kom dan naar de kennismakingscursus op woensdag 3 juli. De benodigde uitrusting wordt op de avond zelf ter beschikking gesteld. Opgeven kan via hockey@lovcalypso.nl. Voor meer informatie over de vereniging, zie www.lovcalypso.nl.