Kalender

okt
6
vr
Weekendje duiken Grevelingen 2017 @ Duikschip Panda
okt 6 @ 17:00 – okt 8 @ 17:00

Sinds ik (Albert) lid ben van LOV Calypso organiseer ik een weekend liveaboard duiken op de Grevelingen.

Het duikweekend gaat in 2017 plaats vinden in het weekend van 7 en 8 oktober startende op vrijdagavond 6 oktober.
Je slaapt op het schip de “PANDA”, die ’s avond in de haven of op het water voor anker ligt. De avonden in onze bar zijn gezellig en willen nog wel eens uitlopen. De bemanning zorgt voor drie maaltijden per dag en aan de bar zijn volop koffie, thee en andere versnaperingen verkrijgbaar. De bemanning regelt ook het vullen van de duikflessen en assisteert zo nodig bij het voorbereiden op de duik.

Het weekendprogramma ziet er op de Grevelingen meestal als volgt uit: het inschepen is op vrijdagavond om 20:00 uur in Den Osse haven nadat we in de lokale pizzeria een Pizza hebben verschalkt. Daarna varen we uit voor de nachtduik. Na de duik kletsen we wat na in de bar, en blijven we op die plek liggen voor de ochtend duik. Zaterdag na de lunch duiken we op een andere plek en voor de nachtduik weer een volgende plek. Zondag maken we nog twee duiken en in de namiddag zijn we weer terug in de haven ene nemen afscheid van de bemanning en van elkaar. In 2017 zullen we vooral de west zijde van het Grevelingenmeer bezoeken.

Omdat we duiken op plaatsen die vanaf de kant soms moeilijk bereikbaar zijn kom je op mooiere duikstekken. Doordat wij voor de logistiek zorgen heb je een relaxtere voorbereiding van je duik, geen logistiek ongemak en geen geklim over dijken. Het enige wat jij hoeft te doen is van boord springen en genieten.

Het weekend is ook zeer geschikt voor 1* duikers. 1* duikers kunnen eventueel hun eerste nachtduik samen met een instructeur maken. Veilig, spannend en leuk tegelijkertijd.

Kosten € 159,—
inbegrepen: 2 overnachtingen aan boord, Alle maaltijden, Onbeperkt dag & nacht duiken, Havengelden, Toeristen belasting.Niet inbegrepen: Drankjes aan de bar, persluchtvullingen en reis- en/of annuleringsverzekering (zelf doen).

Ik heb wederom alle 20 plaatsen op de boot in optie genomen. Wees er snel bij, want de boot loopt al aardig vol.

Wil jij ook mee of heb je vragen?
Laat me dan >hier< weten en ik zal contact met je opnemen.

Lees >hier< het sfeerverslag van een voorgaande Panda trip in 2015 van Vincent van den Hoogenband.

Groetjes, Albert van der Plas

mrt
28
wo
ScubaDoe basiscursus voor kids van 8 tot 12 jaar @ Zwembad De Zijl Leiden
mrt 28 @ 19:30
ScubaDoe basiscursus voor kids van 8 tot 12 jaar @ Zwembad De Zijl Leiden | Leiden | South Holland | The Netherlands

De ScubaDoe jeugdopleiding is voor kinderen van 8 tot 12 jaar en leert ze op een veilige manier omgaan met het duiken met perslucht. De gehele ScubaDoe perslucht opleiding bestaat uit een 3-tal niveaus die allen plaatsvinden in het zwembad. Een veilige en vertrouwde omgeving om de eerste beginselen van het duiken te leren.
Bij deze cursus gaan we het 1e niveau doen. Deze basiscursus resulteert in het behalen van het ScubaDoe adembrevet. Plezier het uitgangspunt van de 12 opeenvolgende lessen op de woensdagavond (half acht tot half negen).

De duikopleiding wordt gegeven door ervaren NOB-duikinstructeurs die een speciale opleiding hebben gevolgd.
Deze cursus geeft de kinderen een voorsprong zodra ze 12 jaar zijn en beginnen met de 1* junior duikopleiding.

Meer informatie over deze duikopleidingen zoals kosten, inhoud en toelatingseisen, kun je vinden op de website .

Ben je geïnteresseerd en wil je deelnemen?

Ademen, Denken, Doen!  : Vul het contactformulier in voor vragen of je aanmelding