Kalender

nov
22
do
Dubbele filmavond duiken! @ Omniversum
nov 22 @ 18:30 – 22:00

Beste Calypsianen,

Hebben jullie zin om op 22 november mee op ontdekkingsreis te gaan tijdens de DUIKEN-filmavond in het Omniversum, de mooiste filmzaal van Nederland? Tijdens deze avond geniet je van de spectaculaire beelden van de films BBC Oceans: Our Blue Planet en Great White Shark.

Programma DUIKEN Filmavond
18.30 – 19.00: Ontvangst
19.00 – 19.05: Welkom door redactie DUIKEN Magazine
19:05 – 19.50: Film BBC Oceans: Our Blue Planet
19.50 – 20.05: Pauze
20.05 – 20.45: Film Great White Shark
20.45 – 21.15: Uitloop en bar open

Tickets:

Ik raad aan om van tevoren tickets te kopen, dit event heeft op verschillende facebook duikers pagina’s gestaan en zo voorkom je teleurstelling bij de deur:
https://vipwinkel.nl/magazines/duiken.html/?SID=hprkskcts0mt2iiaf8uiidsvu5 

Locatie:
Omniversum
President Kennedylaan 5
2517 JK Den Haag

BBC Oceans: our blue planet
Ga mee met BBC Earth op ontdekkingsreis over de zeven zeeën van onze planeet. Er valt nog zoveel te zien en te ontdekken in onze oceanen. Kom oog in oog met dolfijnen en zee-otters, ingenieuze lipvissen en intelligente octopussen en yetikrabben die de show stelen in deze prachtige natuurdocumentaire. Oceans, our blue planet geeft meer inzicht in de complexe patronen van het leven onderzee en maakt ons bewust van haar kwetsbaarheid.

Great White Shark
De grote witte haai wordt door velen gezien als een bloeddorstig zeemonster. We vrezen hem, maar zijn er ook door gefascineerd. De boeiende film Great White Shark laat een andere kant zien van dit enorme roofdier. Met een gemiddelde lengte van zeven meter en een gewicht van circa 2 ton is de witte haai de grootste roofvis ter wereld.
Ondanks het feit dat grote witte haaien op steeds meer plaatsen beschermd zijn, zijn ze nog steeds zeer kwetsbaar voor uitsterving. De populatie groeit maar erg langzaam; het duurt jaren voordat ze volgroeid zijn en ze produceren niet veel jongen. Maar de sleutel tot de overleving van de grote witte haai, ligt in de handen van onze houding. Niets zal onze aangeboren angst voor deze koning van de zee veranderen maar misschien kunnen we onze angst omzetten in respect. Door de grote witte haai te helpen overleven kunnen we ook hun mysteries oplossen. En misschien kunnen we zelfs iets leren voor onze eigen overleving.

jan
9
wo
Basis junior duikopleiding (12 en 13 jaar) @ Zwembad De Zijl Leiden
jan 9 @ 19:30 – 21:30
  • 1* Junior opleiding is de basisopleiding voor de jeugd van 12 en 13 jaar (Junior Open Water Diver).Opleiding 1*

De opleidingen beginnen met een informatie- en kenningsmakingsavond op woensdag 9 januari en de theorie en zwembadlessen staan gepland op de woensdagavonden.
Vlak voor en in de zomervakantie gaan we dan op de woensdagavond, de in het zwembad geleerde oefeningen, in het buitenwater in de praktijk brengen. Heel spannend, maar nog veel leuker!
Op de informatieavond zullen we nader ingaan op de inhoud van de opleiding, agenda en verdere afspraken maken.

  • Meer informatie over de 1* junior duikopleiding zoals kosten, inhoud en toelatingseisen, kun je >hier< vinden

Ben je geïnteresseerd en wil je deelnemen?

Ademen, Denken, Doen!  : Vul het contactformulier in voor vragen of je aanmelding

 


mrt
13
wo
Start basis duikopleiding (1*) @ Zwembad De Zijl Leiden
mrt 13 @ 19:30 – 22:00

Opleiding 1*Als 1*-duiker word je opgeleid om zelfstandig met minimaal een gelijk gebrevetteerde duiken te kunnen maken tot een diepte van 20 meter.
De opleiding begint met een informatie- en kenningsmakingsavond op woensdag 13 maart en de eerste zwembadles staat gelijk aansluitend op dezelfde avond gepland. Op de informatieavond zullen we nader ingaan op de inhoud van de opleiding, agenda en verdere afspraken maken.

Meer informatie over deze basis duikopleiding zoals kosten, inhoud en toelatingseisen, kun je vinden op de website .

Ben je geïnteresseerd, heb je vragen of wil je deelnemen 

Vul dan het contactformulier in.


mei
6
ma
Liveaboard Soedan @ Rode Zee
mei 6 – mei 13 all-day
jun
7
vr
Pinksterkamp 2019 @ Camping De KreekOever
jun 7 @ 13:00 – jun 10 @ 13:00
Pinksterkamp 2019 @ Camping De KreekOever | Ouwerkerk | Zeeland | Nederland

Van vrijdagmiddag 7 juni tot en met maandagochtend 10 juni zijn we weer van harte welkom op camping De Kreekoever in Ouwerkerk gelegen aan de Oosterschelde. Ook dit jaar hebben we een bomvol programma vol duiken, evenementen, BBQ, lunch, maaltijden en drankjes. En… voor het eerst organiseren we een volledig begeleid pinksterprogramma voor onze jeugdleden.

Superleuk om duikervaring op te doen en andere leden en duikers van de vereniging te leren kennen. Dus zorg dat je erbij bent!

Meer info over het programma volgt begin april.

okt
18
vr
Weekendje duiken Grevelingen 2019 @ Duikschip Panda
okt 18 @ 17:00 – okt 20 @ 17:00

Sinds ik (Albert) lid ben van LOV Calypso organiseer ik een weekend liveaboard duiken op de Grevelingen.

Het duikweekend gaat in 2019 plaats vinden in het weekend van 19 en 20 oktober startende op vrijdagavond 18 oktober. Je slaapt op het schip de “PANDA”, die ’s avond in de haven of op het water voor anker ligt. De avonden in onze bar zijn gezellig en willen nog wel eens uitlopen. De bemanning zorgt voor drie maaltijden per dag en aan de bar zijn volop koffie, thee en andere versnaperingen verkrijgbaar. De bemanning regelt ook het vullen van de duikflessen en assisteert zo nodig bij het voorbereiden op de duik.

Het weekendprogramma ziet er op de Grevelingen meestal als volgt uit: het inschepen is op vrijdagavond om 20:00 uur in Den Osse haven nadat we in de lokale pizzeria een Pizza hebben verschalkt. Daarna varen we uit voor de nachtduik. Na de duik kletsen we wat na in de bar, en blijven we op die plek liggen voor de ochtend duik. Zaterdag na de lunch duiken we op een andere plek en voor de nachtduik weer een volgende plek. Zondag maken we nog twee duiken en in de namiddag zijn we weer terug in de haven ene nemen afscheid van de bemanning en van elkaar.

Omdat we duiken op plaatsen die vanaf de kant soms moeilijk bereikbaar zijn kom je op mooiere duikstekken. Doordat wij voor de logistiek zorgen heb je een relaxtere voorbereiding van je duik, geen logistiek ongemak en geen geklim over dijken. Het enige wat jij hoeft te doen is van boord springen en genieten.

Het weekend is ook zeer geschikt voor 1* duikers. 1* duikers kunnen eventueel hun eerste nachtduik samen met een instructeur maken. Veilig, spannend en leuk tegelijkertijd.

Kosten ongeveer € 165,— 
inbegrepen: 2 overnachtingen aan boord, Alle maaltijden, Onbeperkt dag & nacht duiken, Havengelden, Toeristen belasting.Niet inbegrepen: Drankjes aan de bar, persluchtvullingen en reis- en/of annuleringsverzekering (zelf doen).

Ik heb wederom alle 20 plaatsen op de boot in optie genomen. Wees er snel bij, want de boot loopt meestal al snel vol.

Wil jij ook mee of heb je vragen?
Laat me dan >hier< weten en ik zal contact met je opnemen.

Lees hier het sfeerverslag van de Panda trip in 2015 van Vincent van den Hoogenband en die van Sandra van 2017

Groetjes, Albert van der Plas