Grachtenduikers gezocht voor diverse evenementen

Swim In 2015

Steeds vaker komt er een verzoek bij Calypso binnen of we kunnen duiken in de grachten van Leiden. De vraag die we krijgen is varieert van het begeleiden bij grote evenementen tot het zoeken naar een verloren object. Lees verder over de evenementen, en laat weten waar je aan mee wilt doen.

Speedo Swim In Leiden.
Fietsen oogst Swim InOp vrijdag 17 juni begeleiden we bij de Speedo Swim in, in de Witte Singel bij de Sterrenwacht. In 2015 hebben we voor het eerst op deze locatie gedoken. Voorafgaand aan de zwemwedstrijd hebben we bij de Vreewijkbrug en de Paterbrug 30 fietsen  en diverse andere materialen uit de singel opgedoken. Daarna hebben we op een aantal strategische plaatsen op het parcours van de wedstrijd in het water gelegen om de zwemmers op potentiële gevaren te wijzen en indien nodig te redden.  Bij de Swim in werken we nauw samen met de organisatie van de wedstrijden, de reddingbrigade en kanoërs die vanaf het water het parcours in de gaten houden. Naast de 2 bruggen, ligt er ook een grote bocht in de singel en hangen er bomen van de Hortus over het water.  Voor zowel de schoonmaakduik als voor de begeleiding van de zwemwedstrijden zoeken we nog duikers. Wil je mee doen? meld je dan aan.

Singelpark Leiden.
S‫ingelparkEen groep burgers van Leiden heeft het initiatief genomen om van de 6 kilometer lange vesting gracht om de oude binnenstad, beter bekend als de singels een groot aaneengesloten park te maken. Calypso is gevraagd om te duiken op plaatsen waar misschien een drijvend kunstwerk geplaatst kan worden. Na een eerste inspectie duik wordt gekeken of dit project realiseerbaar is. Waarschijnlijk zullen we komend jaar vaker een duik samen met de mensen van het Singelpark gaan maken.

 

Glibberbal.
De afgelopen 2 jaar hebben we begeleid bij het Glibberbal in het Huigpark. Michel en BarryHet is waanzinnig leuk om op de eerste rang naast de schans te liggen waar de karretjes met meer of minder succes in het water komen om de bel te raken. Gelukkig zijn tot nu toe zijn alle deelnemers met een brede glimlach weer boven gekomen en hebben we alleen de voertuigen aan een grote kraan hoeven koppelen, zodat ze uit het water getakeld konden worden. Het is nog niet zeker of dit evenement ook weer in 2016 wordt georganiseerd

Peurbakkenkocht.
2012-06-29__151__PeurbakkentochtIn 2012 hebben we voor het laatst mee gedaan aan de Peurbakkentocht dit was toen een groot succes en heeft veel naamsbekendheid aan Calypso gegeven. Op vrijdag 26 juni 2016 krijgen we een nieuwe kans om mee te doen. Het is een enorme belevenis om op een mooie zomeravond in deze bonte optocht van vaartuigen mee te varen. Het zou leuk zijn als we ook dit jaar weer van de partij kunnen zijn, maar dan zoeken we iemand die een geschikte boot heeft om mee te kunnen varen en iemand die zin heeft om dit evenement te organiseren. De lol van het voorbereiden en de sfeer in de stad zullen je inspanningen ruimschoots belonen.  Meld je dus snel aan als je Calypso aan heel Leiden wilt presenteren.

 

Objecten bergen.
Onlangs heeft Peter het verzoek gekregen of we een object kunnen bergen. We zijn nu aan het onderzoeken waar het precies om gaat, of we dit veilig kunnen bergen, toestemming krijgen van de eigenaar en van de gemeente, of we voldoende duikers, oppervlakte coördinator en een boot kunnen regelen om de duiklocatie vanaf het water veilig te stellen.

Snorkelen in de gracht.
snorkelen binnenvestgrachtZie je het niet zo zitten om in de grachten te duiken, maar wil je toch wel eens beleven hoe het is om in het echte Leidse water te liggen, meld je dan aan voor een van de biologie snorkel dagen die in samenwerking met BOWL (Blik Onder Water In Leiden) in de Binnenvestgracht wordt georganiseerd. Deelname is gratis en iedereen die wil kan mee doen. De snorkel data voor 2016 zijn nu nog niet bekend, maar houdt de agenda op onze website in de gaten. Zodra de snorkeldata bekend zijn zullen ze hier verschijnen.

Mee doen? Meld je aan!
Voor alle duikactiviteiten in de Leidse grachten zoeken we ervaren duikers, met minimaal een 2* brevet, inclusief rescue die er niet voor terugdeinzen om bij een zicht van soms maar enkele centimeters in de grachten te duiken zodat je op de tast de weg moet zoeken. De oppervlakte coördinator, moet de veiligheidssituatie boven water in de gaten houden en indien nodig direct kunnen reageren op een ontstane situatie.

Wil je mee doen aan een of meerdere activiteiten in de Leidse grachten, meld je dan aan via het onderstaande contactformulier.