Duiken voor mindervaliden

Op 16 februari stappen Henriëtte en ik samen in de auto en rijden nieuwsgierig naar Dronten.
Daar worden we opgevangen in het clubhuis van OWSV Dronten. Het clubhuis loopt en rijdt langzaam vol met mindervalide mensen. Zij zullen die middag vermaakt worden met een introductieduik in het zwembad.

Dit prachtige, maandelijks wederkerend evenement wordt georganiseerd door de stichting Gehandicaptenduiksport “Fun Diving”. De stichting verzorgt al sinds 2005 duiklessen voor mensen met een beperking. Duiken is één van de meest toegankelijke sporten voor mensen met een beperking, vanwege de gewichtsloosheid en het ontbreken van allerlei omgevingsprikkels. Ze werken met vrijwillige duikinstructeurs en begeleiders die zijn opgeleid volgens de normen van de International Association for Handicapped Divers (IAHD).

download (6)

Ik ben uitgenodigd door de stichting en mag onder water getuige zijn van dit evenement. Henriette bekijkt alles vanaf de zwembadrand. Wat voel ik me goed met de overweldigende blijdschap die alle deelnemers laten zien. Ongeacht de handicap, die varieert van ADHD, Down syndroom tot aan dwarslaesie, is het voor iedereen goed mogelijk om met de juiste begeleiding een fijne middag mee te maken. Ik was erg onder de indruk.

Allerlei ideeën passeren mijn gedachtestroom. Kan dit in Leiden ook?  Ik zeker een opleiding volgen bij de IAHD en starten met het klaarstomen van Sander Azier voor de duiksport. Hij is gelukkig wel medisch goedgekeurd. Van harte Sander!

Tot Ziens, Albert

15/01/2015: Albert geslaagd voor Instructeur IAHD en Vincent voor assistent Instructeur IAHD.

12/03/2016: Albert en Vincent zijn blij nu ook via onze eigen vertrouwde NOB een opleiding Lucky Fin aan te kunnen bieden. Lees hier meer over op onze website.