Nog 2 plaatsen beschikbaar Duiktrip Scapa Flow 9 t/m16 april 2022

Tussen de eilanden Mainland, Graemsay, Burray, South Ronaldsay en Hoy. De baai was beroemd voor de Britse Koninklijke Marine tussen de eerste een tweede wereldoorlog. Na afloop van de eerste wereldoorlog werd de Duitse oorlogsvloot hier voor anker gelegd in afwachting van de bepalingen van het verdrag van Versailles. Maar in juni 1919 gaf de Duitse bevelhebber, Ludwig Von Reuter; het bevel om de schepen tot zinken te brengen. Dat om te voorkomen dat de vloot in Britse handen zou vallen.

Vloot bij Scapa Flow
Vloot bij Scapa Flow

In de tweede wereldoorlog werd Scapa Flow de voornaamste operatiebasis van de High Sea Fleet. Slechts éénmaal slaagde een Duitse U-boot erin in oktober 1939 om met succes de zwaar versperde basis binnen te dringen. Hierbij ging het Britse slagschip Royal Oak verloren. In de jaren twintig werden een aantal schepen geborgen. Er liggen nog acht van de ongeveer 70 wrakken. Deze vormen nu een fantastische attractie voor duikers.

Houd rekening met het volgende:

  • De duiken zijn uitdagend. De watertemperatuur ligt in mei rond de 10 graden, er zijn stroom duiken bij en de meeste wrakken liggen rond de 35 meter.
  • Om van deze reis te genieten moet je daarom minimaal 2*/AOW, Nitrox, 50 gelogde duiken en minimaal een 15ltr tank. Tanks kunnen ook lokaal gehuurd worden. Verder wordt het duiken met een droogpak aangeraden.

De trip details:

Van9-4-2022
Tot16-4-2022
BootMV Valhalla
Duiken/dagen12/6
Prijs1520 euro

* deze prijs kan uiteindelijk afwijken als gevolg van pond-euro koers, aantal deelnemers en definitieve vluchtkosten

Deze prijs is inclusief:

  • Vluchten, ferry en taxi’s naar Scapa Flow en terug. Inclusief kosten voor heen en terug rijden met auto + aanhanger met de duikmaterialen.
  • Ontbijt en lunch
  • Lood en luchtvullingen

Niet inbegrepen zijn:

  • Nitrox
  • Diner
  • Reis/duik/annuleringsverzekering

Heb je interesse? Gebruik dan onderstaand formulier om je aan te melden: