Specialisatie Nitrox basis

omslag-nitrox-basis-kleinOp veel duiklocaties zou je soms wat langer onder water willen blijven: er zijn bijvoorbeeld bijzondere vissen te zien, er ligt een groot wrak dat je wil verkennen of je wil simpelweg langer genieten van het ‘onder water zijn’. Herken je dit gevoel? Overweeg dan eens om de basis nitroxopleiding te volgen, zodat je leert duiken met nitroxmengsels EAN32 en EAN36. Duiken met een verhoogd zuurstofpercentage – en daardoor een lager stikstofpercentage – geeft je de mogelijkheid om langer onder water te blijven!

Leerdoelen
Na het behalen van het brevet Nitroxduiken heeft de cursist voldoende kennis betreffende het maken van niet-decompressieduiken met de standaard nitroxmengsels EAN32 en EAN36. Hij heeft basiskennis van de belangrijkste materialen en vulmethoden die bij het duiken met EANx worden gebruikt. Hij heeft kennis van de aanvullende medische aspecten die een rol spelen bij het duiken met EANx.

Als je het theoretisch en praktisch gedeelte van de cursus Nitroxduiken met succes hebt gevolgd, mag je niet-decompressieduiken maken met de mengsels EAN32 en EAN36.
De cursist, die het theoretisch en praktisch gedeelte van de cursus Gevorderd Nitroxduiker met succes heeft gevolgd, mag decompressieduiken maken met EANx mengsels tussen 21 en 40% O2.
Voor de volledigheid vermelden we, dat decompressieduiken alleen door duikers met minimaal het brevet 3* Duiker gemaakt mogen worden.

Ingangsniveau
1*-duikbrevet met voldoende beheersing over trimtechniek

de tarieven:

  • Voor LOV Calypso leden met duik lidmaatschap is de cursusbijdrage € 60,–
  • Voor LOV Calyspo leden met ander lidmaatschap en voor niet-leden is de cursusbijdrage op aanvraag
  • Heb je nog geen NOB lidmaatschap dan komen de kosten hiervoor nog bovenop. In 2022 is dit €52,40. Ben je jonger dan 18? Dan €22,30.

Wil je deelnemen of heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op