Vervolgopleiding

Wist je dat je ook je hobby mee kunt nemen onder water? Denk maar eens aan onderwaterfotografie of onderwaterbiologie. Dit zijn voorbeelden van specialisaties die je duiksport nóg boeiender maken. Ook zijn er specialisaties zoals onderwater navigatie en nachtduiken die je een meer allround en advanced duiker maken.

Er zijn heel veel duikorganisaties (zoals SDI, TDI, PADI, SSI, NOB/CMAS, NAUI etc.) die allemaal internationaal erkend worden en die er tevens voor moeten zorgen dat alle door hen verzorgde duikopleidingen en duikbrevetten aan een bepaalde ISO normering en standaard voldoen.

Hoewel elke duikopleidingsorganisatie ernaar streeft geweldige duikers te produceren, gebruiken we soms verschillende terminologie om hetzelfde te zeggen. Als je de terminologie kent, kun je in dit overzicht zien waar je NOB, PADI, SDI of SSI certificering mee overeenkomt. Bovendien kunt u hiermee te weten komen of je aan de vereisten voor een cursus voldoet als je een brevet van de ene duikorganisatie bezit en vervolgens een vervolgcursus bij een andere organisatie volgt.

Wij kunnen je ook adviseren bij de keuze van de vervolgopleiding of specialisatie, want iedere organisatie heeft zijn leermethodes, bijzonderheden en voordelen boven een andere.
De instructeurs van LOV Calypso verzorgen duikopleidingen en specialisaties van “Scuba Diving International” (SDI), “Technical Diving International” (TDI) en van de “Nederlandse Onderwatersport Bond” (NOB/CMAS).

De basisprijs van een specialisatie (incl. brevetregistratie en studiemateriaal) is voor leden van LOV Calypso en Leidse Studenten Duikvereniging (LSD) leden €75,-. Ben je enthousiast over een specialisatie, maar geen lid van deze verenigingen? Niks aan de hand, want ook voor niet-leden is het mogelijk om bij ons een specialisatie te volgen. De basisprijs is dan €125,-.
De genoemde basisprijs is die voor het jaar 2024 en kan soms afwijkend zijn omdat de instructeur kosten moet maken voor o.a. EAN, trimix of materiaal (EHBO, FAR, AED, ijsduiken, driftduiken).

Wil je bij ons een training of specialisatie doen?  Neem dan contact op met ons op