Doorgroeien

Idealiter zal elke duik je onderwatervaardigheden en kennis uitbreiden, zodat je nieuwe technieken en oplossingen voor problemen blijft leren. Eén manier om jezelf ook meer groeimogelijkheden te bieden, is door meer ervaren duikers te vinden als potentiële duikmaatjes. LOV Calypso is hier een geweldige plek voor. Bij ons kun je op je eigen niveau deelnemen en toch leren terwijl je bezig bent. Ook door deel te nemen aan aanvullende training met onze instructeurs maak je kennis met andere duikers in onze vereniging.

Zonder deelname van beter opgeleide en ervaren duikers kunnen beginners in moeilijkheden komen als ze duiken ondernemen die hun bekwaamheid overtreffen. De eerste diepwaterduik, de eerste bootduik, de eerste nachtduik en vele andere kunnen aanzienlijke risico’s met zich meebrengen als de juiste planning en voorbereiding niet aan deze activiteiten voorafgaat. Bepaalde soorten duiken, zoals die dieper dan 30 meter, penetratiewrakduiken, grotduiken en ijsduiken vereisen gespecialiseerde training voordat duikers er goed aan kunnen deelnemen. Vraag onze TDI/SDI-instructeurs naar de beschikbare geavanceerde training. Je zult niet alleen veiliger zijn, maar merken dat duiken ook een stuk leuker is.

Duikopleidingsorganisaties gebruiken vaak verschillende benamingen om een duikniveau aan te geven. Als je deze benaming kent, kun je in dit overzicht zien waar je NOB, PADI, SDI of SSI certificering mee overeenkomt. Bovendien kunt je dan te weten komen of je aan de vereisten voor een cursus voldoet als je een brevet van de ene duikorganisatie bezit en een vervolgcursus bij een andere organisatie gaat volgen.

Wij kunnen je ook adviseren bij de keuze van de vervolgopleiding of specialisatie, want iedere organisatie heeft zijn leermethodes, bijzonderheden en voordelen boven een andere.
De instructeurs van LOV Calypso verzorgen duikopleidingen en specialisaties van “Scuba Diving International” (SDI), “Technical Diving International” (TDI) en van de “Nederlandse Onderwatersport Bond” (NOB/CMAS).

De basisprijs van een specialisatie (incl. brevetregistratie en studiemateriaal) is voor leden van LOV Calypso en Leidse Studenten Duikvereniging (LSD) leden €75,-. Ben je enthousiast over een specialisatie, maar geen lid van deze verenigingen? Niks aan de hand, want ook voor niet-leden is het mogelijk om bij ons een specialisatie te volgen. De basisprijs is dan €125,-.
De genoemde basisprijs is die voor het jaar 2024 en kan soms afwijkend zijn omdat de instructeur kosten moet maken voor o.a. EAN, trimix of materiaal (EHBO, FAR, AED, ijsduiken, driftduiken).

Wil je bij ons een training of specialisatie doen?  Neem dan contact op met ons op