SDI Divemaster

mijlpaal in je duikcarrière

De divemaster certificering is een belangrijke mijlpaal in je duikcarrière en geeft je de expertise om gecertificeerde duikers te leiden, duiklocaties te beheren en de veiligheid met de grootst mogelijke professionaliteit te garanderen. Door een degelijke training verdiep je je kennis van de duikwetenschap, inclusief natuurkunde en fysiologie, en verfijn je je praktische duikvaardigheden om met vertrouwen complexe onderwaterscenario’s aan te kunnen. Deze cursus transformeert je in een vertrouwde leider en mentor binnen de duikgemeenschap, vergroot je vermogen om mededuikers te begeleiden en te inspireren en legt een solide basis voor een lonende carrière in duikinstructie en duikcentrum-management.

De SDI Divemaster cursus is ontworpen voor gevorderde duikers die willen doorgroeien naar een actieve, begeleidende duikrol of naar het instructeurschap willen doorgroeien.

toegangseisen

  • Leeftijd en certificeringsvereisten: Minimumleeftijd van 18 jaar, houder van een SDI Advanced Adventure Diver -certificering of gelijkwaardig, met bewezen ervaring in essentiële duikspecialiteiten.
  • Rescue Diver-kwalificatie: Een vereiste is de SDI Rescue Diver -certificering of het equivalent daarvan, waarmee een solide basis wordt gegarandeerd in de veiligheid van duikers en reddingsoperaties.
  • Gezondheids- en veiligheidsreferenties: Actuele CPR-, EHBO- en zuurstof toediening certificeringen zijn vereist, waaruit blijkt dat men volledig voorbereid is op noodsituaties.
  • Vereiste duiklogboek: minimaal 40 gelogde duiken waaruit blijkt dat u over uitgebreide duikervaring en bekendheid met verschillende onderwateromgevingen beschikt.

vaardigheden en kennis van divemasters

Tijdens de cursus verkrijg je diepgaande kennis van SDI-standaarden en -procedures, duikfysica en -fysiologie, risicobeheer en effectieve duikleiderschapstechnieken. Je leert essentiële vaardigheden voor duikplanning, noodhulp en groepsmanagement, zodat je met vertrouwen toezicht kunt houden op veilige en plezierige duikactiviteiten. Deze uitgebreide opleiding bereidt je voor op de diverse uitdagingen en verantwoordelijkheden van een divemaster.

wat te verwachten

Bereid je voor op een rigoureuze en lonende trainingservaring, waarbij online onderwijs wordt gecombineerd met praktische sessies in het water. De cursus vereist een hoog fysiek fitheidsniveau, gedemonstreerd door middel van zwemtests en reddingsscenario’s, naast beheersing van duikvaardigheden onder verschillende omstandigheden. Je gaat actief leren en ontwikkelt het vermogen om duikgroepen te beheren, problemen op te lossen en duiken effectief te leiden. Deze holistische trainingsaanpak voorziet u van de vaardigheden, kennis en het vertrouwen om uit te blinken als SDI Divemaster.

Door de SDI Divemaster-cursus te voltooien, stapt u in een wereld van professioneel duiken, klaar om leiding te geven, te inspireren en vooruit te komen in de wereldwijde duikgemeenschap.

De prijs (incl. brevetregistratie en studiemateriaal) is voor leden van LOV Calypso op aanvraag.

Wil je meer informatie over deze duikopleiding of je aanmelden? Neem dan contact met ons op

<Bekijk de cursusnormen en -procedures>