SDI Underwater Navigation Diver

Deze cursus is bedoeld om je een beter begrip en meer ervaring te geven over hoe je op de juiste manier onder water kunt navigeren met behulp van zowel natuurlijke navigatie als kompasnavigatie.

Duikers zijn intens gefascineerd door navigatie… Het stelt hen in staat om terug te keren naar een speciale plek die ze tijdens een eerdere duik hebben ontdekt. Ze gebruiken de trucs en technieken van navigatie om aan het einde van een duik een ideaal vertrekpunt te vinden zonder dat het nodig is om aan de oppervlakte te zwemmen.
De “SDI Underwater Navigation” cursus helpt je de obstakels te overwinnen die verbonden zijn aan het vinden van je weg onder water. Je leert hoe gemakkelijk en eenvoudig navigeren kan zijn en hoe het je zowel boven als onder water helpt.
Tijdens deze cursus bekijk je natuurlijke hulpmiddelen zoals zandrimpels of rif formaties, die je route nauwkeurig kunnen voorspellen. Hulpmiddelen zoals mechanische of digitale kompassen zijn een verrassende uitdaging voor de beginner, maar wij zullen je helpen de uitdaging te ontrafelen en de praktische vaardigheden en technieken te leren die je nodig hebt om ze effectief te gebruiken.

Instapniveau is SDI Open Water Scuba Diver, SDI Junior Open Water Diver of gelijkwaardig zoals PADI Open Water of CMAS NOB 1*

Duur is 2 dagen waaronder avondje theorie en 2 duiken in buitenwater.

Voorafgaand aan de theorieavond ga je in eigen tempo de theorie eigen maken in de de persoonlijke online SDI e-learning omgeving waarvoor je eerst zelf een SDI account gaat aanmaken. Je gaat daarna de door ons te verstrekken cursuscode gebruiken om de e-learning te starten. De SDI instructeurs van LOV Calypso hebben inzage in de voortgang en resultaten die je in de e-learning boekt en zullen je mede op basis daarvan ondersteunen.

Het is het waard om te overwegen je in te schrijven voor deze cursus in combinatie met de “SDI Night/Limited Visibility” cursus. De duikvaardigheden en -technieken zijn namelijk nauw met elkaar verbonden voor dit soort duikactiviteiten. De twee specialties worden daarom behandeld in een enkele studentenhandleiding en worden behandeld in een enkele klassikale presentatie. Na het voltooien van het theoretische deel is het enige nog dat een paar duiken voor de twee specialties nodig is.

Wil je deelnemen of heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op

<SDI Standards and Procedures>