SDI Night/Limited Visibility Diver

Veel duikers ontdekken dat nachtduiken hun favoriete vorm van duiken is. Zoals bij alle duik gerelateerde specialties, zijn ook hier de procedures anders dan die voor duiken in open water. Het doel van deze “SDI Night/Limited Visibility” cursus is om de open water duiker vertrouwd te maken met de procedures, technieken en mogelijke gevaren die gepaard gaan met ’s nachts duiken of bij beperkt zicht. Door vertrouwd te raken met het gebruik van duiklampen en nachtduik technieken zoals navigatie, buddysysteem procedures, communicatie, controle over het drijfvermogen en interactie met het nachtleven in het water, kan de duiker veilig genieten van nachtduiken.

Instapniveau is SDI Open Water Scuba Diver, SDI Junior Open Water Diver of gelijkwaardig zoals PADI Open Water of CMAS NOB 1*

Duur is 2 dagen waaronder theorieavond en 2 duiken in buitenwater.

Voorafgaand aan de theorieavond ga je in eigen tempo de theorie eigen maken in de de persoonlijke online SDI e-learning omgeving waarvoor je eerst zelf een SDI account gaat aanmaken. Je gaat daarna de door ons te verstrekken cursuscode gebruiken om de e-learning te starten. De SDI instructeurs van LOV Calypso hebben inzage in de voortgang en resultaten die je in de e-learning boekt en zullen je mede op basis daarvan ondersteunen.

Het is het waard om te overwegen je in te schrijven voor deze cursus in combinatie met de “SDI Underwater Navigation” cursus. De duikvaardigheden en -technieken zijn namelijk nauw met elkaar verbonden voor dit soort duikactiviteiten. De twee specialties worden daarom behandeld in een enkele studentenhandleiding en worden behandeld in een enkele klassikale presentatie. Na het voltooien van het theoretische deel is het enige nog dat een paar duiken voor de twee specialties nodig is.

Wil je deelnemen of heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op

<SDI Standards and Procedures>