Leuk dat je interesse hebt in het volgen van de 1* duikopleiding bij de Leidse Onderwatersport Vereniging “Calypso”
De NOB/CMAS 1* Open Water opleiding is de basisopleiding voor je eerste duikbrevet (Open Water duiker). Om deel te kunnen nemen moet je minimaal 14 jaar oud zijn.
Het NOB CMAS 1* brevet is een internationaal erkend brevet en is gelijkgeschakeld met bijvoorbeeld PADI Open Water. Met het CMAS NOB 1* brevet kan je een passende vervolgopleiding ook bij een andere organisatie volgen zonder dat je moet herhalen.
Na de opleiding mag je zelfstandig met minimaal een gelijk gebrevetteerde duiken maken tot een diepte van 20 meter onder gelijke of lichtere omstandigheden dan waarin je opgeleid bent.
De opleiding kost 320,- euro en bestaat uit:
- 7 theorielessen
- 7 zwembadlessen
- 7 buitenwaterlessen
- Cursusboek met online leeromgeving
- Duiklogboek
- Lenen van een duikapparatuur gedurende bij alle lessen van de gehele duikopleiding.
- Lenen van een bril, snorkel en vinnen bij de zwembadlessen, maar eigen materiaal is wel zo fijn.
- Mogelijkheid tot deelname aan conditietraining en de duiktrainingen
Inbegrepen is ook:
- Aspirant lidmaatschap van onze vereniging LOV “Calypso”
- Lidmaatschap Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB), inclusief
- maandelijks het glossy blad ‘Onderwatersport’ tot het eind van het kalenderjaar.
- een collectieve ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering, specifiek toegespitst op de duiksport.
Niet inbegrepen is:
- Kosten voor duikmedische keuring
- Het huren (of kopen) van een duikpak voor de duur van de opleiding bij de buitenwaterduiken.
Start en duur
De opleiding duurt ongeveer 3 maanden en start in het voorjaar. De zwembadlessen en theorielessen zijn op de woensdagavond. Je rond je opleiding af in het Nederlands buitenwater tijdens 3 tot 4 weekend dagen.
De startdata van de komende 1* duikopleidingen kun je in onze LOV Calypso kalender vinden.
De eerste avond staat in het teken van kennismaking met je mede cursisten, ouders, instructeurs, begeleiders en leden van de club. Je krijgt het boek en het cursusmateriaal en precies uitgelegd wanneer we wat gaan doen.
De woensdag daarop volgend gaan we voor het eerst duiken in het zwembad. Je moet daarvoor uiteraard je zwemspullen meenemen.
Buitenwaterlessen
We proberen de buitenwaterlessen zowel in zoet als zout water te organiseren zodat je naast de opleiding ook een goed beeld krijgt van het prachtige Nederlandse onderwaterleven.
Keuring
Voor aanvang van de opleiding dien je duikmedische te zijn goedgekeurd. Kijk >hier< voor de adressen.
Tijdens een duikmedische keuring kijkt de duikarts vooral naar hart, longen, medicijnen en je medisch verleden. Het gebeurt geregeld dat iemand door de sportarts wordt doorverwezen voor een extra controle door een specialist. De kosten worden, afhankelijk van het type verzekering dat je hebt bij je zorgverzekeraar, mogelijk vergoed.
Eigen Duikbril
We hebben uiteraard een duikbril en zwembadflippers voor je te leen. Door verschillende pasvormen zitten sommige beter dan anderen. Mocht je zelf al een goede duikbril hebben, neem deze dan mee. We zullen in de eerste les aandacht besteden hoe je een goede duikbril kan passen. We adviseren je om als eerste aanschaf te kijken naar een goede eigen duikbril.
Buitenwater uitrusting
Een duikvest, een duikfles, lucht, een set met ademautomaten en lood zit inbegrepen bij de opleiding.
Je bent dan voor het buitenwater nog niet helemaal compleet. Je mist nog een wetsuit (duikpak), een kap, handschoenen, laarsjes en buitenwaterflippers. Deze kun je huren voor de duur van de opleiding bij de buitenwaterduiken.
Je kunt, als je wilt, ook zelf iets 2e hands of nieuw kopen. Je hebt hiervoor nog alle tijd en koop pas iets na de eerste lessen. Het juiste materiaal komt nog uitvoerig aan bod en iedereen op de club zal je graag willen helpen.
Wat als je een keer niet kan?
Het is geen probleem als je een keer niet kan, we hebben een inhaaldag gepland. Meld het wel even tijdig alsjeblieft.
Wat als je het tempo even niet kan volgen? Duiken is geen wedstrijd. We geven een opleiding in je eigen tempo. Het voorlopige programma is een gemiddeld tempo. Gaat het tempo te snel of te langzaam, dan passen we het programma in overleg voor je aan.
Deelname of vragen?
Wil je deelnemen of heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op
U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.