Jeugdopleiding

De “SDI Junior Open Water Scuba Diver” cursus is bedoeld om jeugdduikers van 10 tot de leeftijd van 15 jaar de nodige theoretische en praktische vaardigheden bij te brengen om buitenwater duiken uit te kunnen voeren samen met een duikprofessional of gecertificeerde duikende ouder. Deze cursus is de eerste stap om te beginnen met het verkennen van de onderwaterwereld.

Voor wie is deze cursus:

  • 10-14-jarigen die een gecertificeerde duiker willen worden en geïnteresseerd zijn in de onderwaterwereld

Cursusvoorwaarden:

  • Minimum leeftijd 10 met toestemming van de ouders
  • Studenten tussen de 10 en 14 jaar kunnen een SDI Junior Open Water Scuba Diver-brevet behalen als aan de volgende voorwaarden wordt voldaan: junior studenten moeten trainen en duiken onder direct toezicht van een ouder, voogd of actieve duikprofessional.
  • Wanneer een SDI Junior Open Water Diver de leeftijd van 15 jaar bereikt, kunnen ze upgraden naar een SDI Open Water Scuba Diver brevet

Hoe zit het met de veiligheid?

Duiken met perslucht behoort tot de zogeheten risicosporten. Voor kinderen spelen in verband met de groei en ontwikkeling weer andere dingen dan voor volwassenen, maar bij de jeugdopleidingen houden we daar natuurlijk extra rekening mee.
Duikerarts Thijs Wingelaar is vader van twee kinderen. Hij vraagt zich dan ook af wat hij zal doen als zijn kroost wil gaan duiken. Zijn overwegingen heeft hij op de website van Duiken in beeld uitgewerkt.
De Nederlandse Vereniging voor Duikgeneeskunde (NVD) heeft recentelijk een vernieuwd standpunt over dit onderwerp gepubliceerd. Klik hier voor de pdf.

Vragen

Als u vragen heeft kunt u ons een mail sturen via het contactformulier of langskomen in zwembad De Zijl in Leiden. Wij zijn daar op woensdagen aanwezig van 20:00 tot 22:00.