NOB CMAS 1* Junior opleiding

1*-junior brevet is een mooie opstap richting NOB/CMAS 1* brevet. De NOB/CMAS 1* Junior opleiding is de basisopleiding voor de jeugd van 12 en 13 jaar (Junior Open Water Diver).

Het NOB CMAS 1* junior brevet is een internationaal erkend brevet en is gelijkgeschakeld met bijvoorbeeld PADI Junior Open Water.

Als 1*-juniorduiker word je opgeleid om zelfstandig met minimaal een meerderjarige 1*-duiker te kunnen duiken tot een diepte van 10 meter. Je doet dat onder gelijke of lichtere omstandigheden dan waarin je bent opgeleid, je duikt maximaal één keer per dag of zes keer per week. De minimale watertemperatuur op de maximale duikdiepte tijdens de duik bedraagt 14°C.

“Het 1*-juniorbrevet kent een beperkte geldigheid tot uiterlijk je vijftiende levensjaar. Dat wil zeggen dat je je jeugdbrevet, voordat je vijftien wordt, moet omzetten in een regulier 1*-duikbrevet om weer te kunnen duiken.”

De opleiding kost 320,- euro en bestaat uit:

 • 7 theorielessen
 • 7 zwembadlessen
 • 7 buitenwaterlessen
 • Cursusboek met online leeromgeving
 • Duiklogboek
 • Lenen van een duikapparatuur gedurende bij alle lessen van de gehele duikopleiding.
 • Lenen van een bril, snorkel en vinnen bij de zwembadlessen, maar eigen materiaal is wel zo fijn.
 • Mogelijkheid tot deelname aan conditietraining en de duiktrainingen

Voorwaarden

 • minimaal 12 jaar zijn of 12 worden gedurende de opleiding.
 • Een afspraak voor een duikkeuring maken en duikmedisch goedgekeurd worden.

Inbegrepen

Niet inbegrepen

 • via ons huren van een duikpak voor de duur van de opleiding bij de buitenwaterduiken. (+/- € 75,–)
 • kosten voor duikmedische keuring (+/- € 75,–)

Start en duur

 • De opleiding start gewoonlijk in april en dan kun je tijdens de zomervakantie je brevet halen.
 • De zwembadlessen en theorielessen zijn op de woensdagavond.
 • Buitenwater lessen zijn op 3 tot 4 weekend dagen

De startdata van de komende 1* junior duikopleidingen kun je in de LOV Calypso kalender vinden.

De eerste avond staat in het teken van kennismaking met je mede cursisten, ouders, instructeurs, begeleiders en leden van de club.  Je krijgt het boek en het cursusmateriaal en precies uitgelegd wanneer we wat gaan doen.
De woensdag daarop volgend gaan we voor het eerst duiken in het zwembad.

Buitenwaterlessen

We proberen de buitenwaterlessen zowel in zoet als zout water te organiseren zodat je naast de opleiding ook een goed beeld krijgt van het prachtige Nederlandse onderwaterleven.

Keuring

Voor aanvang van de opleiding dien je duikmedische te zijn goedgekeurd. Kijk hier voor de adressen : http://www.lovcalypso.nl/duiken/duiken-en-gezondheid/
Kosten zijn ongeveer 75,- euro en afspraak moet je zelf maken.
Tijdens een duikmedische keuring kijkt de duikarts vooral naar hart, longen, medicijnen  en je medisch verleden. Het gebeurt geregeld dat iemand door de sportarts wordt doorverwezen voor een extra controle door een specialist. De kosten worden, afhankelijk van het type verzekering dat je hebt bij je zorgverzekeraar, mogelijk vergoed.

Eigen Duikbril

We hebben uiteraard een duikbril en zwembadflippers voor je te leen. Door verschillende pasvormen zitten sommige beter dan anderen. Mocht je zelf al een goede duikbril hebben, neem deze dan mee. We zullen in de eerste les aandacht besteden hoe je een goede duikbril kan passen.  We adviseren je om als eerste aanschaf te kijken naar een goede eigen duikbril.

Buitenwater uitrusting

Een duikvest, een duikfles, lucht, een set met ademautomaten en lood zit inbegrepen bij de opleiding.
Je bent dan voor het buitenwater nog niet helemaal compleet. Je mist nog een wetsuit (duikpak), een kap, handschoenen, laarsjes en buitenwaterflippers. Dit kan je gedurende de buitenlessen huren voor 75 euro.
Je kunt, als je wilt, ook zelf iets 2e hands kopen of nieuw. Je hebt hiervoor nog alle tijd en koop pas iets na de eerste lessen. Het juiste materiaal komt nog uitvoerig aan bod en iedereen op de club zal je graag willen helpen.

Wat als je een keer niet kan?

Het is geen probleem als je een keer niet kan, we hebben een inhaaldag gepland. Meld het wel even tijdig alsjeblieft.
Wat als je het tempo even niet kan volgen? Duiken is geen wedstrijd. We geven een opleiding in je eigen tempo. Het voorlopige programma is een gemiddeld tempo. Gaat het tempo te snel of te langzaam, dan passen we het programma in overleg voor je aan.

Extra informatie voor ouders over onze jeugdopleidingen vindt je op onze Informatie voor Ouders pagina
Wil je meer informatie over een opleiding of je aanmelden voor een opleiding? Neem dan contact met ons op