Leer duiken

Loop je al tijden rond met het idee om ooit eens te gaan duiken? Maar dacht je altijd dat dat alleen in verre, tropische landen kon? Niets is minder waar! Leren duiken kan ook bij ons in Leiden met leeftijdgenoten en is binnen handbereik voor iedereen met de leeftijd vanaf 10 jaar.

Ook na het behalen van je duikbrevet kun je je sport in ons land blijven beoefenen: in Zeeland, de Noordzee en in de zoetwaterplassen die ons land rijk is kun je prachtige duiken maken!

Moeilijk? Echt niet!

Leren duiken is niet moeilijk, er zijn alleen een paar dingen die je moet weten en oefenen. Een duikopleiding is dan ook de eerste stap op weg naar een fantastische hobby! Bij LOV Calypso ben je aan het juiste adres om met een kwalitatief goede én internationaal erkende duikcursus te starten.

Je kunt bij Calypso leren duiken in je eigen tempo met persoonlijke aandacht en op jou toegesneden opleidingsplan. En als je in je vakantie wilt duiken in Egypte dan ben je er klaar voor.

Er zijn heel veel duikorganisaties (zoals SDI, TDI, PADI, SSI, NOB/CMAS, NAUI etc.) die allemaal internationaal erkend worden en die er tevens voor moeten zorgen dat alle door hen verzorgde duikopleidingen en duikbrevetten aan een bepaalde ISO normering en standaard voldoen.
Hoewel elke duikopleidingsorganisatie ernaar streeft geweldige duikers te produceren, gebruiken we soms verschillende terminologie om hetzelfde te zeggen. Wij kunnen je adviseren bij de keuze van de opleiding, want iedere organisatie heeft zijn bijzonderheden en voordelen boven een andere.

Wij kunnen je bij onze vereniging opleiden tot SDI Open Water Scuba Diver (In Nederlandse taal and other languages). Als je tussen de 10 en 14 jaar jong bent dan gaan we je opleiden tot  SDI Junior Open Water Scuba Diver (In Nederlandse taal and other languages)

Ook kunnen we je brevetteren als NOB/CMAS 1* duiker (In Nederlandse taal)

De prijs voor een volledige opleiding inclusief theorie, zwembadtraining, buitenwater duiken en certificering is € 370,- (prijs 2024).

Je kunt bij ons ook alleen de SDI eLearning en zwembadtraining doen en daarna bij een SDI duikschool, op je vakantiebestemming, de buitenwater duiken maken en je duikbrevet behalen. Meer info over deze optie kun je hier vinden.

Ook met een lichamelijke beperking kunnen we je op maat een programma aanbieden zodat je op jouw niveau de duiksport kunt beoefenen. Omdat duiken voor iedereen is.

Wil je bij ons leren duiken of meer informatie?  Bekijk dan deze veelgestelde vragen of neem contact met ons op.