Duiken is voor iedereen

Een duiker die al meer dan veertig jaar aan de onderwatersport verslingerd is, zei het laatst zo: 

“Onder water voel ik me vrij. Ik kan elke kant op bewegen die ik maar wil: naar links en rechts, voor- en achteruit én naar boven en naar beneden. Het voelt als zweven!”

Dit gevoel is voor elk mens betoverend, maar stel je het plezier van dit zweven eens voor als je een lichamelijke beperking hebt. Boven water kost bewegen moeite en kracht, maar eenmaal onder water zweef je bijna gewichtsloos. Net als ieder ander. Een fantastische ervaring die de duiksport bij uitstek geliefd maakt bij mensen met een beperking.

Scubility: Omdat duiken voor iedereen is

Of je het nu “Handicap diving”, “Disabled diving”, “Lucky Fin” of net als bij SDI “Scubility” noemt, deze aangepaste, maatwerk duikprogramma’s dragen allemaal dezelfde boodschap uit: Duiken is voor iedereen . Het SDI Scubility Diver Programma is ontworpen om lichamelijk gehandicapte duikers de nodige vaardigheden en technieken te geven die gebruikt worden om open water duiken uit te voeren onder omstandigheden die vergelijkbaar zijn met hun opleiding, zonder direct toezicht van een SDI Scubility Instructor. Sommige SDI Scubility-duikers hebben echter toezicht van een gekwalificeerde SDI-duikbuddy nodig. Het SDI Scubility Diver-programma gaat dieper in op de technieken en aanpassingen van de uitrusting om te voldoen aan de behoeften van gehandicapte duikers, zodat individuen kunnen duiken met veilige duikpraktijken.

Wil je meer informatie?  Neem dan contact op met ons op.