Duiken

De meeste duikers zijn echte liefhebbers geworden. Waarom? Omdat zij een fascinerende onderwaterwereld hebben leren kennen.

Observeer onderwaterbewoners in hun eigen omgeving. Bekijk de vissen eens van opzij in plaats van bovenaf. Ervaar de sensatie onderwater te kunnen ademen en gewichtloos te kunnen zweven.

Malediven manta

Afgezien van de tropische koraalriffen waarvan de meesten zich door diverse documentaires op de televisie wel een voorstelling kunnen maken zijn er ook dicht bij huis heel interessante duikgebieden. Hoewel je het aan het wateroppervlak niet ziet, zul je als duiker ontdekken dat de Zeeuwse wateren een zeer rijk onderwaterleven herbergen. Wat te denken van prachtig gekleurde zeeanemonen, zeeanjelieren, sponzen, zakpijpen en kokerwormen? Of kabeljauwachtige vissen, palingen, zeenaalden (de broertjes van zeepaardjes) vele bodemvissen en ook sepia’s? En kleine en grote krabbetjes waar je maar kijkt, grote kreeften en de indrukwekkende Noordzeekrabben? De zoetwaterplassen hebben uiteraard weer een heel andere flora en fauna. Het duiken op wrakken geeft ook weer kans op heel andere ontdekkingen.

Kijk hier maar eens naar foto’s die onze duikers hebben gemaakt …..

LOV Calypso Kerstduik

De omstandigheden waaronder je duikt zijn zeer afwisselend.

Het water kan verrassend helder zijn, zodat je echt ver om je heen kunt kijken. Maar het kan ook troebel zijn zodat je dicht bij de grond met je lamp naar al dat moois moet speuren. In het vroege voorjaar is het water koud, soms kun je zelfs een ijsduik maken! En in de nazomer is het water lekker warm en kun je het in je duikpak heel lang uithouden. Verder heb je nog te maken met getijdestroming als je in de Oosterschelde of op de Noordzee duikt. Uiteraard is het duiken vanaf een boot of het maken van een nachtduik ook weer net even anders. Kortom: er valt heel wat te beleven!

Om dit alles veilig te kunnen doen is het vanzelfsprekend van het grootste belang dat je daar een goede erkende opleiding voor hebt gehad.

Bij Calypso krijg je een goede opleiding en kun je al je brevetten halen.

Je kunt bij Calypso leren duiken in je eigen tempo met persoonlijke aandacht en een op jou toegesneden opleidingsplan. En als je in je vakantie wilt duiken in Egypte dan ben je er klaar voor. Ook als je al kunt duiken, dan vind je bij Calypso voldoende mogelijkheden om je kennis en vaardigheden te vergroten. Het maakt niet uit van welke duikorganisatie je komt of hoeveel brevetten je hebt! Er is altijd wel een vervolgopleiding te vinden die je leuk vindt. Of wordt gewoon lid van Calypso om met de conditietrainingen mee te doen en met onze enthousiaste duikers uit de buurt leuke duiktrips en uitstapjes te maken.

Wil je deelnemen, langskomen of heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op