Duiken in de grachten van Leiden

Wedstrijdswemmers in de Oude Vest bij de Speedo Swim-In Leiden
Standby Duiker Bij Swim-In

Waarschijnlijk lopen, fietsen of rijden velen van jullie dagelijks langs de mooie grachten die Leiden rijk is op weg naar werk, de universiteit of om lekker van de zon te genieten op één van de terrasboten. Wellicht dat je je als duiker dan weleens afgevraagd hebt wat voor leven er nu eigenlijk in onze Leidse grachten zit en wat voor mooie duikobjecten kan ik er vinden? Duiken in onze grachten is toch de droom van elke Leidse duikerrrrr. Helaas blijft dit bij een droom, omdat er in de grachten niet gedoken mag worden. Maar nu is er de kans om je droom uit te laten komen.

Op zondag 23 juni is het weer tijd voor DE zwemwedstrijd van Leiden, de Swim-In. Zo’n duizend zwemmers gaan dan door onze grachten zwemmen en er wordt zelfs gestreden om een Nederlands kampioenschap. De organisatie van dit evenement heeft onze duikclub gevraagd om hierbij te assisteren. Wij duiken voorafgaand aan de wedstrijd obstakels uit het water en fungeren tijdens de wedstrijd als veiligheidsduikers. Al jaren doen onze duikers dit met veel plezier.

Wat een reut…

Dit jaar wordt het een nieuwe uitdaging aangezien de route is verplaatst. De oude vertrouwde Sterrenwacht wordt verruild voor het Huigpark. Het wordt dus dit jaar nóg interessanter wat we allemaal gaan tegen komen. Fietsen, computers, magnetrons, terrastafels, stoelen, autobanden,  paraplu’s, schroeven van boten, niets is te gek! Er is zelfs een keer een formule 1 band gevonden.

Lijkt het jou wat om de Leidse zwemverenigingen een handje te helpen, ben je benieuwd naar het onderwater leven in onze grachten, heb je zin om te duiken en te wroeten in de grachten, of wil je gewoon een keertje meevaren op een politieboot, geef je dan snel op bij Vincent van den Hoogenband of via het formulier op de website.

Weer een fiets minder…

Het programma:

  • Zaterdag 22 Juni (tijdstip volgt nog) gaan we de gracht schoonduiken.
  • Zondag 23 Juni (11:00 tot 17:00) liggen we lekker op de eerste rang te genieten van de Swim-In (uiteraard word je regelmatig afgelost).

Vanwege de omstandigheden, kan je alleen deelnemen als je een 2* brevet hebt en ervaring in slecht zicht. Als je twijfelt of het iets voor jou is, vraag het gewoon aan Vincent.