Duiken als een god in Frankrijk

Van zaterdag 21 t/m zaterdag 28 september gaan we duiken aan de Cote D’azur in het pittoreske stadje Saint Raphael zo’n 40 km van Cannes.

Haven Saint Raphael

Saint Raphael ligt aan de Middelandse zee en aan de voet van het Esterelmassief; een voorloper van de Franse Alpen. Naast uitstekend duiken en natuur biedt de omgeving rondom Saint Raphael veel andere bezienswaardigheden. Veel mooie steden als Frejus, Cannes, Antibes en Nice liggen binnen 1 uur rijafstand van Saint Raphael en ook het vorstendom Monaco is makkelijk bereikbaar (80 km).

Rond Saint Raphael zijn er meer dan 100 duikstekken. Een deel zijn kantduiken en een deel is alleen met boot bereikbaar. Evenals Cornwall maken we gedurende de week een mix van kant- en bootduiken. In Saint Raphael zijn 5(!) duikscholen aanwezig die elk dagtripjes organiseren en waar we onze flessen kunnen vullen.

Kantduikstek – Saint Raphael

De combinatie van rotsformaties en zandvlaktes maken het onderwaterleven rondom Saint Raphael zeer gevarieerd en door het nabij gelegen onderwaterreservaat Port Cros – oudste onderwaterreservaat in de Middelandse zee (sinds 1963) – bevatten de duikstekken relatief veel leven.

Plaatsen voor verblijf zijn er ook genoeg in de buurt rondom Saint Raphael. We hebben een voorlopige optie bij camping ‘La Dramont’, gelegen aan het strand, die chalets, stacaravans en kampeertenten verhuren. Je kunt hier ook met eigen tent of caravan staan. Indicatie van kosten:
– Chalet / 73 euro per nacht / Max 5 personen
– Stacaravan / 75 euro per nacht / Max 6 personen
– Bungalowtent / 55 euro per nacht / Max 5 personen

Meer informatie omtrent deze camping tref je aan via deze link

Mocht je geinteresseerd zijn in deelname aan deze reis, dan vernemen wij dat graag. Vul je gegevens in onderstaande formulier in en je ontvangt een datumprikker voor een informatieavond ergens in mei. Doel is eind mei de reis volledig gepland te hebben.