Competitie onderwaterhockey, de enerverende 2e ronde

Competitieteam onderwaterhockey aan de pannenkoeken
Competitieteam onderwaterhockey aan de pannenkoeken

Op 12 oktober speelde het Calypso/Barracuda mix- team de tweede competitieronde onderwaterhockey. Over een doop, een breuk, en pannenkoeken in het bos. Verslag van Victor Nihot.

Competitieteam onderwaterhockey aan de pannenkoeken
Competitieteam onderwaterhockey aan de pannenkoeken

Met een groep van 11 spelers en speelsters hadden we 12 oktober een zeer goede opkomst voor de tweede competitiedag in Zeist. Het maximum aantal spelers tijdens een wedstrijd bedraagt 10, dus er stond ons nog wat puzzelwerk te wachten in verband met de opstelling….

Enkelen die vandaag zouden spelen waren er de eerste keer niet bij, dus ondergingen zij ook hun onderwaterhockey-doop. Dat waren Henk, Yuri, Titus, Katja en Elja van Barracuda. Anderzijds waren er ook enkelen NIET bij deze keer. Met meerdere auto’s vertrokken we naar Zeist, waar we nu wel tijdig arriveerden….

Bruut

De eerste wedstrijd ging verloren met vanaf onze zijde één gemaakt doelpunt (uitslag 14-1). Helaas werd Titus nogal bruut aangevallen en blesseerde hij z’n pink. Goede verzorging van de aanwezige EHBO-er Nicolette mocht niet baten…. het bleef behoorlijk pijn doen. Titus waardeerde het op een 7 op een schaal van 1-10. Later bleek dat z’n pink een breuk vertoonde, waardoor hij dus twee weken aan gips vast zou zitten. Gelukkig verkreeg Titus ook in het LUMC voldoende ondersteuning van Maud, die daar zelf ook werkt.

De tweede wedstrijd hadden we dus geen spelers meer over en we trachtten er nog van te maken…. Tenslotte waren we allen nogal aangeslagen door de blessure van Titus, wat ons verlies met 16 – 0 misschien kan verklaren.

Dubbele hamburger

Na deze twee wedstrijden gespeeld te hebben (en een wedstrijd scheidsrechteren door Maud en Victor in het water en nog enkelen van ons op de kant bij de tafel) waren we toch wel behoorlijk hongerig. Voor degenen die al wat langer hockeyen een bekend fenomeen. Dit werd getackeld door een gerenommeerd pannenkoekenhuis in de mooie bossen van Zeist met een bezoek te vereren. De diverse soorten pannenkoeken, waaronder die met de dubbele hamburger erop, werden zonder uitzondering allemaal zeer rap verorberd. Katja testte de kwaliteit uit door deze te vergelijken met die van het restaurant in Noordwijk waar zij werkt… en zelfs zij was verrukt van de keuken. Voldaan, maar ook met een gevoel van ”we moeten wat aan onze conditie en skills doen” gingen we daarna huiswaarts.

De volgende wedstrijd is op 23 november. We hopen dan ook dat de nieuwe teamkleding die Maud heeft besteld dan al binnen is, zodat we ook visueel herkenbaar worden als ploeg!