Calypso speelt sterk op OWH Stamppot toernooi

Calypso Onderwaterhockey ploeg

Zaterdag 13 januari stonden een team onderwaterhockeyers klaar op de Calypso’s eer te verdedigen op OWH Stamppot toernooi.  Dit toernooi werd georganiseerd door de Amsterdamse Onderwatersport vereniging Manta in het Amsterdamse Slotervaartbad.

OWH Training

Het Calypso team heeft het afgelopen jaar een mooie groei doorgemaakt. Zowel wat betreft nieuwe leden, bijna de helft van het stamppot team was ‘nieuw’, als wat betreft verbetering van onze techniek en tactiek. We hebben de weken voorafgaand aan het toernooi op vaste posities gespeeld zodat we onze rol en plaats goed kenden.

En alsof onze eigen topcoach Daan nog niet genoeg was, hadden we het geluk om zowel mentale als fysieke support te krijgen van niemand minder dan Jacqueline Heijndijk. De coach van de Nederlandse OWH dames selectie!

feedback van Jacqueline

We speelden vijf wedstrijden van 12 minuten. Kort, maar krachtig en het smaakte naar meer. De training & coaching heeft vruchten afgeworpen, want bungelde Calypso het vorige toernooi nog onderaan. Deze middag hebben we  twee van de vijf wedstrijden glansrijk gewonnen. En, nog belangrijker, we hebben heel veel lol gehad.

De dag werd afgesloten met een stamppottenbuffet in het sfeervolle clubhuis van Manta. En na de feestelijke prijsuitreiking, een paar extra drankjes wegens ‘ontvoerde’ autosleutels, gingen we moe, maar voldaan weer richting het ‘Leidsche’ …

De stamppot prijzen (foto: Duikteam Manta)