Calypso Duikreis: Llafranc, Spanje

Naaktslak bij Llafranc

Ook dit jaar werd er weer een Calypso-najaarsreis georganiseerd. De eerste week van september vertrokken we met een klein, maar gezellig groepje van vier duikers en twee familieleden naar Llafranc aan de Spaanse Costa Brava.

Duikteam Llafranc 2017

Twee gezellige appartementen in Calella werden onze uitvalsbasis voor die week en iedere ochtend wandelden we via de “Cami de Ronda”, een wandelroute van smokkelaars- en douanierspaden naar de duikschool.

Het weerzien met Lottie en Emilio van Triton Diving, was warm en welkom. En na de noodzakelijke administratieve handelingen, konden we ons gaan omkleden voor onze eerste duik. Grote hilariteit in de kleedkamer toen ik mijn geheime wapen tegen het iets-te-lang-niet gebruikte-en-kilootje-aangekomen-duikpak aantrok. Een trucje wat me al veel frustratie bespaart heeft: een panty over je badpak. Het staat uiteraard erg oncharmant, maar werkt als een tierelier. Je glijdt zo je pak en het is volgens mij een stuk minder omslachtig, dan je met liters glibber-gel insmeren, want sommige andere clubgenoten schijnen te doen ;).

Zeedonderpad bij Llafranc

Het water was een comfortabele 23 graden en het zicht was zeker 25 meter: perfecte duik omstandigheden dus. En wat onderwaterleven werden we ook niet teleurgesteld. We doken tussen de enorme scholen sardines die zich als een gracieus organisme door het water bewogen opgejaagd door jagende bonito’s en barracuda’s.

De rotsformaties op de verschillende duikstekken werden bevolkt door murenes, schorpioenvissen, wolkrabben, heremietkreeften en kleurrijke naaktslakken. En tijdens de nachtduik werden we ook nog getrakteerd op octopussen, allerlei garnaaltjes en niet te vergeten het schitterende zeevonk.

De week is omgevlogen. Ingrid en Margriet, hartelijk dank voor de organisatie, het was top! Ik heb nu al zin in de volgende Calypso vakantie.

Minke

Op de uitkijk (Llafranc)
Rif bij Llafranc
Heremietkreeft