Beste Calypso leden…

Het jaar is weer bijna voorbij, het natpak diep achterin de kast weggestopt, de tijd van kleumen op koude parkeerplaatsen, droogpakduiken, TODI duiken en wie weet… ijsduiken!(?), is weer aangebroken. Nu de sneeuw buiten tegen het raam waait is het een goed moment om kort terug te blikken op het afgelopen duikseizoen en om vooruit te kijken naar volgend jaar.

2017 was weer een goed jaar voor onze duikopleidingen. Zowel onze 1*, als onze 2* opleidingen hebben op een warme belangstelling kunnen rekenen. We hebben dus veel mensen leren duiken of verder gebracht met hun duik-kennis en skills. Onze instructeurs zijn ook op bijscholingscursus geweest. Vanaf volgend jaar gaan de NOB opleidingen weer behoorlijk anders worden, met onder andere meer nadruk op het bijbrengen van (trim) vaardigheden. Gelukkig sluiten de nieuwe opleidingen over het algemeen goed aan bij hoe we het bij Calypso gewend zijn te doen!

Neptunusduik 2017

Ook hebben we afgelopen jaar weer veel intro’s van het Vlietand college gehad. Met hulp van enthousiaste instructeurs en assistenten hebben we weer heel veel jongeren kennis laten maken met het ademen onder water. Tenslotte hebben we onze groep jeugdduikers weten vast te houden met interessante poolskill’s sessies en wisselende uitdagingen, inclusief deelname aan het NK Onderwatervoetbal!

 

 

 

Onderwaterhockeyers

Op onderwaterhockey gebied hebben we bij Calypso een mooie groei doorgemaakt: zowel in aantallen onderwaterhockey enthousiastelingen, als in professionaliteit, met een ‘vaste’ trainer en lezingen over de theorie en tactiek van de sport. Afgelopen jaar hebben we niet meegedaan met de competitie, maar de kwaliteiten en ontwikkeling van de “vaste kern” geeft zeker aanleiding op daar voor volgend seizoen over na te denken.

Dank aan alle vrijwilligers: instructeurs, assistenten, vulmeesters, conditietrainers, organisatoren, CO redacteurs / schrijvers, etc., voor jullie inspanningen afgelopen jaar!

Voor volgend jaar willen we de goede zaken, bijvoorbeeld ten aanzien van de 1* en 2* opleidingen en intro’s, zeker vasthouden. Daarnaast willen we in 2018 onze vereniging nog aantrekkelijker maken voor onze meer (of minder) ervaren duikers. We denken daarbij aan het beter structureren en promoten van onze specialties: biologie, fotografie, droogpak en nitrox basis. Mocht je hier belangstelling voor hebben, zowel voor het krijgen als voor het geven, laat het dan weten aan onze opleidingscommissie!.

Calypso bij TODI

Tevens willen we vaker dagtrips organiseren: bootduiken op de Oosterschelde, de Belgische meren, TODI, … mogelijkheden genoeg. Voor onze meer ervaren duikers (3* en verder): inmiddels hebben we een groepje Noordzee duikers die elk jaar een paar keer de wrakken voor de Nederlandse Kust verkennen. Heb je belangstelling hiervoor, laat het ons weten!

Om deze ambities te realiseren zijn we wel afhankelijk van mensen die dit kunnen en willen organiseren. Hierbij roepen we je op om dit bij ons aan te geven!

 

Tenslotte willen we volgend jaar kijken of we toch ergens meer zwembad-tijd kunnen krijgen. We merken dat, met al onze activiteiten en ambities, we langzamerhand onderwater-ruimte te kort komen. We weten dat het in de Zijl lastig is om extra tijd te krijgen, maar als we het niet proberen…. Daarnaast willen we ook serieus kijken of zwembad tijd bij een ander zwembad misschien een optie is.

Heb je ideeën hierover, of wil je met ons hierover in gesprek, schiet ons rustig aan op een woensdagvond, maar kom vooral ook langs op onze ALV op 16 februari 2018!

Met vriendelijke groet,

Peter Onnekink
Rob Otten
Michel Koeslag